Kunde Leif GW lika gärna blivit kriminell?

 
Vid något tillfälle hörde jag någon säga att de hårdaste killarna blir antingen bovar eller poliser. 
 
Ikväll har jag sett första delen av dokumentären (SVT 1) om Leif GW Persson, kriminolog, författare och TV-kändis. I programmet berättade Leif GW bland annat att han under sin uppväxt planerade att giftmörda sin mamma samt att han förfalskade hennes namnteckning på handlingar som han behövde i skolan. Han berättade också att han köpte smuggelsprit av utländska lastbilschaufförer som han sedan sålde vidare till krogar i Stockholm. 
 
Leif GW var onekligen en bad boy som ung men fick längre fram i livet en framgångsrik karriär som företrädare för lagens goda sida (dock inte som polis utan som kriminolog). Det känns som om det närmast var en slump på vilken sida om lagen han skulle komma att leva sitt liv. Om han istället valt brottets bana i livet, kan man förmoda att han blivit lika känd och framgångsrik.
 
Jag gillar Leif GW Persson och hans rättframma analyser i TV-serien Veckans brott. Men dokumentären om honom visar att han verkar ha sina sidor som person. 
 
Själv är jag rätt nöjd över att aldrig tillhört kategorin hårda killar. För mig har valet alltid varit självklart: rätt sida om lagen.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om leif gw persson, veckans brott, kriminalitet