Fortfarande semester

 
Vi befinner oss i slutet av juli. Här hemma befinner vi oss även i slutet av vår semester. Endast en vecka kvar. 
 
Det har varit en bra semester. Värdegudarna har varit med oss och vi har för det mesta haft jättehärligt väder; soligt och varmt.
 
Även diverse terrorister har varit med oss, eller rättare sagt - de har hållit sig borta från oss. Lyckligtvis har skådeplatserna för sommarens olika attentat varit på behörigt avstånd från de resmål som sambon och jag sökt oss till.
 
Det där är faktiskt något jag tänker på: törs man nuförtiden resa vart man vill? Vilka resmål är farliga och bör undvikas? Jag gillar inte att hamna i en situation där vi människor kryper ner i våra respektive hål och stänger locket om oss i rädsla för vad som ska hända om vi besöker något av de andra hålen. 
 
Terrorattentat (eller rädslan för terrorattentat) minskar sannolikheten att människor möts, vilket är synd eftersom människors möten är en förutsättning för utveckling och ökad kunskap.
 
Jag vill kunna fortsätta att resa utan att behöva vara rädd för att bli sprängd i luften eller överkörd av någon vettvilling bakom ratten i en lastbil.
 
För ett par veckor sedan var vi en sväng till Sopot i Polen. Vi möttes av en helt nybyggd ankomsthall i Gdansk och från den kunde vi gå direkt (under tak) till den nybyggda pendeltågsstationen och ta tåget (inkl ett byte) till Sopot. Hur smidigt som helst. 
 
I Sopot är det trångt. Jättemycket folk (inkl många svenskar), men fina restauranger med god mat och låga priser. Sopot är trevligt i största allmänhet.
 
Postningsfrekvensen på den här bloggen är för närvarande förhållandevis låg. Men den som vill se bilder och andra lägesrapporter kan kolla in min Instagramsida
 
Bilden ovan: folkfödet på huvudgatan i Sopot är enormt.
 
Bilden nedan: i den nybyggda ankomsthallen på Gdansk flygplats fanns linjer målade på golvet som pedagogiskt talade om vart man skulle gå. Smart, tycker jag.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Terror, terrorism, resor, semester, Sopot, Gdansk