Kommer iPad verkligen att bli årets julklapp?Härom dagen tittade jag in hos företagets IT-avdelning där jag fann jag två IT-gossar i full färd med att undersöka en sprillans ny iPad. Självklart passade jag på att känna på den jag också. Men jag vet inte om jag är så sugen på att skaffa någon egen. Jag kan uppriktigt inte förstå vad man ska ha den till.

En iPad påminner en hel del om en iPhone. Den har en "smekskärm", den har appar och en likadan hemknapp. Men en iPad är mycket större, så därför ryms den inte i fickan. En iPad har heller ingen kamera och man kan inte ringa med den. Så frågan är: varför behöver man en iPad när en iPhone är så mycket bättre.

Visst, en iPad har större skärm vilket kanske gör surfandet lite roligare. Men den är samtidigt så pass stor att den borde kännas klumpig att bära med sig när man är ute och rör sig. Jag läste nånstans att iPad tippas bli årets julklapp. Ska bli intressant att se om det verkligen blir så.

I alla fall så bad jag att få bli förevigad på bild när jag höll i IT-avdelningens iPad. Så nu har jag i alla fall bildbevis på att jag hållit en sådan i mina händer. Notera särskilt iPhonevantarna jag har på mig, vilka jag bloggade om igår.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,