Svårt med Earth Hour i praktikenPå slaget halv nio i går kväll släckte vi alla elektriska lampor här hemma. I stället tände vi en massa levande ljus samt en brasa i öppna spisen, och där uppstod det första problemet. Koldioxid bildas ju vid förbränning vilken innebar att vi faktiskt inledde Earth Hour med att öka CO2-utsläppet.

Men, so what. Alla de levande ljusen gav vårt hus en mysig inramning och vi bestämde oss för att duka fram ost, kex och vin i vardagsrummet. Och här uppstod problem nummer två. Osten stod ju i kylskåpet och när man öppnar kylskåpsdörren tänds ju ljuset i kylskåpet.

Här gäller det att tänka taktiskt. Jag öppnade kylskåpsdörren och snabbt som attan satte jag fingret mot den lilla strömbrytaren vid dörren, samtidigt som sambon stack in armen i kylskåpet och lyfte ut osten. Sedan snabbt igen med dörren.

Vi tittade ut och noterade att de flesta grannar inom synhåll också hade släckt ner sina hus.

Det blev en jättemysig stund i soffan med vin, kex, olika ostsorter samt vindruvor. Och helt plötsligt insåg vi att det redan gått 45 minuter av Earth Hour och att hela timmen snart var slut. Herregud! Vi som hade det så mysigt. Måste vi nu snart tända alla el-ljus i huset igen, slå på TVn, och börja titta på någon fånig lördagsunderhållning.

Jag föreslog sambon att vi skulle ägna oss åt vår egen lördagsunderhållning under täcket i sovrummet men där uppstod problem nummer tre. Eftersom koldioxid uppstår vid all utandning, och man får anta att utandningen ökar vid den typen av lördagsunderhållning, kan ju inte en sån aktivitet vara förenligt med Earth Hour.


Men, men. Nu hade klockan hunnit bli 22.00 och Earth Hour var slut och vi konstaterade att det borde vara ok att åter kunna ägna sig åt småskaligt CO2-utsläpp.

Genom fönstret ser vi att det fortfarande är mörkt även i grannhusen.Läs även andra bloggares åsikter om ,