Årskrönika 2007

Det har nu gått nästan två månader av det nya året, så det är hög tid att summera det förra året. Här följer några minnesvärda inslag under 2007, sett ur bloggskribentens perspektiv.

Årets revy. I början av 2007 var vi i Stöde och såg Stöderevyn. Trots att många av föreställningens nummer handlade om väldigt lokala företeelser så skrattade jag gott. Frejdigt skådespel, sanslös humor och fullständigt respektlösa skämt om allt från den lokala ICA-affären till Filadelfiaförsamlingen gjorde det hela till en väldigt trevlig upplevelse. Bland de bästa revyer jag sett, mycket bättre än Sundsvallsrevyn.

Årets sjukhusbesök. En lördag i juni fick jag väldigt ont i magen. Magsmärtorna blev under dagen värre och värre och på natten hade jag så ont att jag nästan svimmade. Det var då min sambo bestämde sig för att ringa ambulansen och mitt första akutbesök på många år var ett faktum. Jag blev kvar till den följande tisdagen då magsmärtorna upphört och mitt ljumskbråck hade blivit på bättre humör. Bland de mer annorlunda upplevelserna under sjukhusvistelsen var när man förde en slang genom näsen och ner i magen.

paslang
Inte speciellt mysigt med en slang i näsan.

Årets friryrbyte. Under 2007 tog jag ett stort steg i mitt liv. Från att sedan tonåren haft mittbena så bytte jag, på min frisörs inrådan, till sidobena. "Du har självfall på vänster sida, det vore logiskt om håret delade sig där", sa hon. "OK, en man måste våga gå vidare", sa jag. Trots den radikala profilförändringen så känns det bra. Jag bär min nya frisyr med rak rygg.

296851-21paefter

Före och efter frisyrbytet. Egentligen kanske inte skillnaden så stor. Minsta vindpust gör att det tunna håret flyger lite hur som helst, oavsett vart benan ligger. 

Årets utlandssemester 1. I juli åkte jag och min sambo på några dagars nöjesresa till Lettlands huvudstad Riga. Spännande att besöka en "okänd" storstad som ligger endast 45 minuter med flyg från Stockholm. Mer om denna resa finns att läsa i början av denna blogg.

Årets utlandssemester 2. Bara en vecka i förväg bestämde vi oss för att resa på semester till Kroatien. Vi köpte flygstolar till sista minutenpris och bokade boendet via Internet. Vi bodde i en jättefin lägenhet i en mysig by strax utanför Pula i norra Kroatien. Det blev en jättetrevlig resa, och under veckan i Kroatien var vi ute på både cykel- och båtturer samt åt god mat och badade mycket. Människorna var vänliga och hjälpsamma, till Kroatien åker jag gärna igen.

Årets viktminskning. I slutet av året bestämde jag mig för att gå ner i vikt. Anledningen var att jag skulle få mitt mitt besvärliga ljumskbråck opererat, och för att kunna bli opererad med lokalbedövning (jag ville absolut inte bli sövd) var jag tvungen att gå ner minst sex kilo.

Att gå ner i vikt handlar om att bestämma sig, samt att ha kunskap hur man ska bära sig åt. Med hjälp av Viktklubb.se gick jag faktiskt ner nio kilo och operationen gick som en dans.

byxor
Visst, dessa byxor ÄR väldigt stora och beskriver kanske inte på ett rättvist sätt hur mycket jag gått ner i vikt. Men nio kilo blev det i alla fall.