Trumpskyltarna bådar inte gott

 
Förra veckan var jag med familjen i USA. I Florida. Vi hade en fantastisk semestervecka med bad, skönt klimat och häftiga utflykter.
 
Vi hade hyrt ett hus i Cape Coral på Floridas västkust. Cape Coral är ett gigantiskt villaområde som anlagts i ett utdikat före detta sumpområde. Det är alltså ett villaområde, inklusive en massa kanaler, med hundratusentals innevånare. 
 
Gatuvyerna såg precis som man sett på amerikanska filmer. Villauppfart, postlåda i plast.
 
Vi hade hyrt en bil som vi åkte omkring med. Lite här och där såg vi skyltar som folk satt upp på sina villagräsmattor. "Trump Pence", stod det på dem. Det handlar alltså om amerikaner som visar sin sympati för den republikanske presidentkandidaten Donald Trump och hans vicepresidentkandidat Mike Pence.
 
Jag såg ingen skylt med sympatier för Hillary Clinton (sambon berättar att hon faktiskt såg en en sådan skylt). Men vi såg ett antal Trump-skyltar. Det bådar inte gott. 
 
Jag menar, Donald Trump förefaller vara en knäppis på riktigt. I sitt senaste utspel påstår han att presidentvalet är riggat och att han inte tänker erkänna valresultatet om Clinton vinner. Det har inneburit att hans sympatisörer förbereder sig med vapen för att "skydda" demokratin. Herregud - tur att jag hann lämna USA innan valdagen den 8 november. 
 
Vad händer med USA, och världen, om Donald Trump skulle bli president? En maktgalen cowboy som endast har sina personliga intressen i siktet. Som stödtrupp har han ett antal miljoner minst lika korkade amerikaner.
 
Bilden ovan tog jag på en villatomt i närheten av huset vi hyrde.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Hillary Clinton, Donald Trump, presidentval, politik, USA