Gott Nytt År!

Ut med det gamla. In med det nya. 2015 is coming through.
 
För mig personligen har 2014 varit ett bra år. Jag har inte känt några svårare sjukdomssymtomer, sambon och jag har gjort flera trevliga resor och jag har fortfarande jobbet kvar. Familjen mår bra, jag har varje månad råd att betala mina räkningar och i somras var vädret fantastiskt bra. Vad kan man mer önska?
 
Det skulle vara det här med åldrandet då.
 
Jag kan säga rakt ut att jag har lite åldersnoja, vilket alltid blir värre varje gång det är nyårsafton. Under 2015 fyller jag 57 år vilket innebär att jag har endast tre år kvar till 60. Sedan är det bara tio år kvar till 70 (och man vet ju hur fort tio år går). Och sedan 80... 
 
En av mina fastrar sa en gång att när man fyllt 80 är man inne i döåldern. Då kan det vara slut när som helst.
 
Fast det finns hopp. I ST läste jag härom dagen om kändisen Linda Nyberg som fyller 45 år. Rena ungdomen i mina ögon. I artikeln säger hon att 40 år är det nya 20 och 50 det nya 30. Det skulle alltså innebära att jag egentligen fyller 40 om tre år. Härligt!
 
Naturligtvis handlar inte ålder om hur gammal kroppen är utan om man fortfarande är nyfiken och positiv i sinnet. Det är just så jag försöker leva. Leva i nuet. Inte planera längre än till nästkommande fredag då man får öppna en bärs och äta en god middag,
 
Ute i stora världen har 2014 bjudit på många spännande nyhetshistorier, allt från Ebola och det svenska valet till IS och konflikten i Ukraina. Jag tror 2015 kommer att bli ett minst lika spännande år som 2014, både ute i världen och på min hemmafront. Facit på det får vi om exakt ett år.
 
Gott Nytt År!
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Gott Nytt År, nyår, livet