När allt blev fel vid frukostbordet

Idag vill jag berätta lite om min frukost. När jag äter frukost börjar jag alltid med att bre margaring på en smörgås, gärna på ett mörkt mjukbröd, och sedan toppar jag med något lämpligt pålägg, exempelvis en skiva rökt skinka. Till det dricker jag ett glas mjölk. När jag ätit upp smörgåsen gör jag ytterligare en eller två, fast med ett annat pålägg, typ en ostskiva eller leverpastej. Ibland händer det även att jag äter ett kokt ägg.

När jag ätit upp alla mackor, och det eventuella ägget, går jag över till frukostens höjdpunkt, filmjölken. Filmjölken äter jag med en sked ur en djuptallrik, och ovanpå filmjölken brukar jag hälla någon form av flingor. Det kan handla om Crunchy eller ibland müsli.

Men i morse hände något. Utan att jag egentligen har någon förklarring så inledde jag mitt frukostätande med filmjölken och inte med mackorna. Efter några sekunder kom jag emellertid på vad jag gjort, och jag började istället bre en smörgås. Turligt nog hade jag bara hunnit ta några skedar av filmjölken och jag kunde snabbt gå tillbaka till den invanda frukostrutinen.

Ibland är det ganska lite som kan skapa dramatik i vardagen.
 
Apropå frukost: Jag stör mig verkligen på mjölkförpackningar med skruvlock. Det känns inte speciellt miljövänligt med mjölkförpackningar som är tillverkade av två sorters material - både papper och plast. Tacka vet jag istället mjölktetror med rivflik (som inte har någon extra plastkomponent). Med dessa kan man lätt klämma ut all filmjölk ur förpackningen - till skillnad från skruvlockstetror där det alltid blir kvar en liten skvätt längst upp.
 
 
Aftonbladet:
 
Läs även andra bloggares åsikter om #blogg100, frukost, mat