Att slippa migrän av rödvin kräver riktig kompetens

 
I den moderna människans beteendemönster ingår bland annat att i organiserad form prova alkoholhaltiga drycker. Exempelvis kan man gå på ölprovning, whiskeyprovning eller grappaprovning. Själv ska jag imorn kväll gå på vinprovning där temat är rödvin.
 
Jag anmälde mig till provningen därför att jag inte gillar rödvin. De gånger jag tidigare druckit rödvin har jag alltid fått migrän och någon sa en gång att det är en viss druva man får huvudvärk av - man använder ju olika druvor för att tillverka olika sorters rödvin. Med morgondagens rödvinskurs hoppas jag alltså få lära mig mer om de röda druvornas hemlighet, för att på så sätt kunna undvika framtida migränanfall.
 
Jag har tidigare en gång varit på whiskeyprovning. Skälet att jag var där var detsamma som rödvinsprovningen - kompetenshöjning. Jag gillar inte whiskey men ville ju ändå kunna hänga med i snacket liksom. Jag vill inte påstå att whiskeykursen resulterade i att jag blev mer intresserad av whiskey. Men nu har jag i alla fall lite hum om skillnaden mellan maltwhiskey och Bourbon - dock inte vilken man får mest ont i huvudet av.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Vinprovning, rödvin, whiskey, whiskeyprovning