Media Markt en vän i nöden

Jag läser på ST.nu och Dagbladet.se att Media Markt i Sundsvall har gått back med 46 miljoner kronor. Totalt har elektronikkedjan Media Markt i Sverige förlorat en halv miljard kronor.

När Media Markt för något år sedan slog upp portarna i Birsta köpcentrum, strax utanför Sundsvall, så gav man sig in i en redan överetablerad marknad. I Birsta finns nu totalt fem varuhus (om jag räknat rätt) för elektronikprylar. Ett av dessa (On Off) pallade inte för konkurrensen och gick nyligen i konkurs.

Jag har ingen analys till varför Media Markt gått back (mer än att det råder överetablering) men personligen är jag lite skeptisk till att handla på varuhus typ Media Markt och El-giganten med flera. Säljarna är ofta okunniga om produkterna och mest intresserade av att sälja varor man för tillfället har en kampanj på.

Eftersom jag fotograferar mycket så händer det också att jag lite då och då handlar fotoprylar. Och nästan alltid köper jag fotoprylarna hos Cyberphoto eller Scandinavian Photo via nätet. Dessa två företag har ett komplett sortiment av fotoprylar och även kunniga säljare (man kan ringa dit och resonera med dem).

Visst, fördelen med Media Markt är att de har många kameror utställda i butiken. Så ibland har det hänt att jag gått dit för att klämma på någon kamera jag är intresserad av, men sedan har jag gått hem för att beställa den från nätet.

Fast i vintras hade jag stor nytta av Media Markt. Vårt avlopp i huset hade blivit igensatt så därför kunde vi inte gå på toa. Då åkte jag till Media Markt för att låna varuhusets toalett (vi bor nämligen inte så långt ifrån) därför att den toaletten är både rymlig och trevlig.

Så därför betraktar jag trots allt Media Markt som min vän i nöden.


Läs även andra bloggares åsikter om Media Markt, El-giganten, Sundsvalls Tidning, Dagbladet, Sundsvall, Birsta, Cyberphoto, Scandinavian Photo