Under vintern får jag bejaka min manlighetHur kom det sig egentligen att jag tog steget och blev villaägare för drygt fyra år sedan? Var det för att jag ville ha en gemensam bostad med min kvinna, eller var det för att få sitta på altanen med en kall öl och njuta av den ljumma sommarvärmen? Eller var det kanske för att slippa vara orolig att störa grannarna när jag spelar Audioslave på hög volym på stereon?

Nja, det handlar nog inte om något av ovanstående alternativ.

Självklart ville jag bli villaägare för att kunna få bejaka min manlighet.

Som villaägare får man rikliga tillfällen till fysiska aktiviteter, och jag missar inte ett tillfälle att få arbeta i mitt anletes svett. Numera kan jag ägna somrarna åt ohämmad gräsklippning, och under vintrarna får jag fullständigt hänge mig åt snöskottning.

Den här vintern har ju bjudit på mycket snöskottning och igår var det åter dags att gå i närkamp med naturens krafter. Eftersom det kommit ännu mera snö tillbringade jag ett par timmar ute på tomten i sällskap med snölassen, och när snöskottningen var avklarad så avslutade jag dagens gärningar med att bära in några lass ved (se bilden ovan).

Nu ser jag fram emot sommaren och gräsklippningen.

Eller så inte.


Aftonbladet:
Nu drar Xynthia in över Sverige
SJ:s tågkaos fortsätter

DN:
Nytt snöfall ger trafikproblem

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,