Demokratin segrade till slut

 
Jag är 60 år och sosse.
 
Det är fredag och jag konstaterar att Sverige nu fått en regering drygt fyra månader efter valet. Så lång tid tog det alltså för riksdagspartierna att landa valresultatet i en regeringsbildning. Om inte den landningen hade gått vägen hade vi tvingats till ett extraval.
 
Jag tänker så här: vi har haft ett demokratisk val som genererade ett valresultat. Utifrån det resultatet har faktiskt riksdagspartierna ett ansvar att leverera en regering. 
 
Om vi tvingats till det extraval hade det faktiskt varit ett nederlag för demokratin.
 
Jag ska erkänna att jag inte gör vågen över den överenskommelse som möjliggjort den regering vi nu fått; nämligen att Stefan Löfven i sin roll som statsminister tvingas förverkliga borgerlig politik. Det känns surt. Men det är ändå en regering som bygger på demokrati och samförstånd, och därmed ansvarstagande. 
 
Och framför allt: vi har nu en politisk situation i Sverige där Sverigedemokraterna inte får något inflytande. Det är viktigt.
 
Under de kommande åren har nu den S-ledda regeringen (och samarbetspartierna) ett ansvar att fatta sådana beslut att ingen väljare frestas att rösta på SD. Det är också viktigt. Med andra ord: föra en politik som visar att solidaritet, demokrati och medmänsklighet är mer hållbart än extremism och rasism.
 
#1 - Micke

Ja du....de fick ju mest röster...förstår inte vad problemet varit...sossarna fick mest röster..Punkt.

Ha det gott.