Jag tycker mest synd om David

 
Läser i media idag att moderatledaren Anna Kinberg Batra öppnar för ett samarbete med Sverigedemokraterna. Många har sagt mycket om det och jag kan bara hålla med dem som tar sig för pannan. Ledaren för moderaterna, visserligen ett högerparti men ändå ett "normalt" demokratiskt parti, gör sig redo att samarbeta med nationalistiskt och extremistiskt parti som inget annat riksdagsparti ens velat ta i med tång. 
 
"Det har funnits en beröringsskräck", sa AKB i kvällens SVT-aktuellt. Uppenbarligen är hon beredd att beröra SD nu - bara för att komma åt regeringsmakten. Herregud!
 
Jag tänker på Anna Kinberg Batras man, David Batra. Han är standup-komiker, en av Sveriges mer kända, och som sådan förväntas man ju skämta grovt om både det ena och det andra, inte minst politiker. Tänk om det skulle hända att hans fru blir statsminister - vad gör David då? 
 
Jag menar, med AKBs strama robotliknande personlighet och det faktum att hon fick makten med hjälp av mörkrets krafter så borde det inbjuda till hur många standupskämt som helst - som inte David kunde använda sig av.
 
Om han inte begärde skilsmässa förstås. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Anna Kinberg Batra, David Batra, politik, moderaterna, SD, Sverigedemokraterna,
#1 - BP

Honom tycker jag synd om redan nu. Snacka om omaka par om man säger så...

Svar: Jo, det känns lite så...
Per-Anders

#2 - Micke

Omaka par ja...jösses.
Men politik är ju politik....vad gör man inte för en bal på slottet?

Ha de gott nu.

Svar: Eller, vad gör man inte för en statsministerpost?
Per-Anders

#3 - Åke

Jag är dåligt insatt i politiken... eller tar varken till eller ifrån... men det ger nog klirr i kassan för dem båda typ.

Svar: Kanske är det så.
Per-Anders

#4 - David

M var ju minst sagt extremistiska när FR i spetsen öppnade upp gränserna för hundratusentals människor och signalerade att det var "fritt fram" att komma till Sverige. Svensken fick i efterhand göra både avkall på välfärd och reformutrymme.

Så de kanske är ganska lika trots allt?

Svar: Jag är inte så säker på att Sveriges invandringspolitik gjort att vi tvingats göra avkall på varken välfärd eller reformer.
Per-Anders