Varför finns schalottenlök?

Älgbiffar - mums! Älskar älgbiffar! Nu visste jag iofs skillnadden mellan Schalottenlök och vanliga lökar, men för att vara ärligt så använder jag mig ytterst sällan av Schalotten-varianten - bara när Jamie Oliver "kräver det";-)
Gillar din avslutning som du inte hittade. Å jag förstår än en gång varför jag fortfarande vågar vägra både FB och twitter;-)
Shalottenlök smakar alltså som en gul lök mindre.
Du kan kopiera och klistra in slutet om du vill :)
Frågan är om folk skulle klara en blindtest på en köttgryta, fast shalottenlök låter ju lite festligare.
Den avgörande skillnaden för att jag använder vanlig gul lök istället för schalottenlök är definitivt för att den sistnämnda är alldeles hopplös att få fram själva löken ur skalet på! Den är ju konstruerad som en vitlök ungefär, i klyftor - som dock inte ska pressas ner i käket... :-I Men jag tycker absolut att den är god, så IBLAND är det värt besväret att välja en sådan istället för den vanliga gula. :-)