Varför GI-öl när det finns gott öl?

Fråga: GI-öl, kan det vara nåt?
Svar: Nej.
För ett tag sedan hittade jag en ny ölsort på Systembolaget som jag inte sett förut. Solsidan Premium Dry hette det och på etiketten stod det low carb. Alltså öl med lite kolhydrater. Ölet från Solsidans Bryggeri innehåller nämligen hälften så mycket kolhydrater jämfört med andra motsvarande lageröl och för skojs skull köpte jag en flaska för att prova.
Hur smakade det då? Nja, tyvärr inte så gott. Jag tyckte Solsidanölet hade en tunn och vattnig smak, typ som Heineken (ett vedervärdigt pissöl). Det verkar som om inte bara kolhydraterna var borttagna ur Solsidan, även smaken lyste med sin frånvaro.
Nej tacka vet jag Höga Kusten från Ångermanland, ett kraftfullt och välsmakande öl med många kolhydrater.
Mer info om Solsidans bryggeri här.