Bus eller bärs

På bänken i hallen står en påse med lösviktsgodis. Det hör inte till vanligheterna att det finns godis i vårt hem men sambon upplyser mig om att hon köpt godiset ifall det skulle komma några barn och knacka på. Det är ju Halloween den här veckan.

Jag undrar för mig själv varför det bara är barn som får gå runt i bostadsområdet och hota grannarna med "bus eller godis". Vi vuxna borde också får göra det.
 
Fast i vuxenversionen kunde det heta "bus eller bärs". Och om man inte får en starköl med sig i korgen så sågar man sönder grannarnas altan eller rycker upp deras bärbuskar. He he...
 
Bäst jag köper hem ett gäng starköl ifall någon annan kommer på samma idé.
 
 
Aftonbladet:
 
Läs även andra bloggares åsikter om Halloween, terror, grannsämja, bärs, bus
#1 - Mona

eller så tar ni var sitt vinglas å knackar på grannens dörr å ropar haaaaalllooo vin

Svar: Ha ha. Humor!
Per-Anders

#2 - AnnaKK

Ha-Ha! Du är ju för härlig! :-D Kom hit och knacka på så ska du få en prima dansk öl - tror iallafall att vi har någon kvar i backen nere i källaren... :-) Men! Gör inte som grannen gjorde här igårkväll! Det var beckmörkt ute och vi hade glömt att tända utelampan. Grannen behövde få tag i vår son och diskutera några problem med sin bil som tydligen ska besiktigas inom det närmaste... Så han trevade sej fram i mörkret mot vår ingång, men glömde bort att vi har ett par sektioner kompostgaller uppsatta mellan uterummet och staketet (som en "grind" för att hålla lite ordning på hunden), och istället för att dra det åt sidan så snavade han över det - och föll med buller och bång!! Knacka på var onödigt sedan, för vi hade redan hört honom... 8-X (Jäkla tur att han inte skadade sej!!!)

Svar: Danskt öl..? Hm... Kroatiskt öl är godare.
Per-Anders

#3 - Micke

haha...ja jösses...det hade varit grejen för mig det :))

Svar: Du får ge dig ut och prova!
Per-Anders

#4 - Snejky

Hehehe, ett väldans bra förslag..
Men....kunde ni verkligen låta bli att äta upp godiset själva....?

Svar: Inga problem med det. Vi är inte så förtjusta i godis.
Per-Anders

#5 - Lotta

Hahaha...bra förslag! Hoppas det kommer några till mig så att jag kan bli av med de gamla ölen som står i skafferiet. Vore ju ett perfekt tillfälle.
kan ju bjuda på lite godis också...nyköpt :-)

Svar: Men varför dricker du inte upp dina öl själv? Har datumstämpeln gått ut, eller nåt?
Per-Anders

#6 - KajsaLisa

Blev lite inspirerad här, man kanske skulle dra en svart hatt över öronen och besöka grannarna. Men har dom bara Lapinkulta så blir det bus.

Svar: Jag hoppas de har Höga Kusten eller Karhu. Det är mina favvoöl.
Per-Anders

#7 - Mia

Kom du till mina trakter så skulle du nog få en Mariestad i kassen... ;-)

Du grabben, du saknar inte humor... ;-)

Svar: Tack! ;-)
Per-Anders

#8 - Lennart

"Bus eller bärs!" det ska jag skriva upp så jag kommer ihåg det nästa år. Då tar mig en sväng upp till dina trakter och knackar på...

Svar: Då får du avnjuta en Höga Kusten!
Per-Anders