SD-politikern som ertappades med SD-åsikter

En av personerna i Sverigedemokraternas partitopp, Erik Almqvist, ertappas på film med att kasta ur sig rasistiska och sexistiska uttalanden. När filmen når offentlighetens ljus tvingas han bort från sina politiska uppdrag av SDs partiordförande Jimmie Åkesson.
 
Att ett toppnamn i ett svenskt riksdagsparti beter sig på ett sådan sätt är naturligtvis skandalöst och oacceptabelt. Självklart är det helt riktigt att han lämnar politiken.
 
Trots att Jimmie Åkesson tidigare i höst deklarerat nolltolerans mot rasism och extremism har SD svårt att dölja partiets rätta ansikte. Erik Almqvists uppträdande på filmen är bara ytterligare ett bevis på att rasistiska värderingar tillhör grundbulten i Sverigedemokraternas ideologi.
 
Nyligen fick SD nya rekordsiffror i en opinionsundersökning, jag tror det var någonstans vid 11 procent. Frågan är om ovanstående historia kommer att innebära en kris för SD. Kommer de personer som i opinionsundersökningarna sagt sig sympatisera med SD nu att bli besvikna på att ett av partiets toppnamn visar sig ligga inne med osympatiska värderingar?
 
Knappast. Risken finns att SD istället får nya toppnoteringar i opinionsundersökningarna eftersom det är just de rasistiska värderingarna som många väljare verkar vara attraherade av. Tyvärr. Därför är det viktigare än någonsin att de övriga partierna, inte minst socialdemokraterna, verkligen tar debatten om ideologi, värderingar och solidaritet.
 
Och det är bråttom - det är bara drygt två år kvar till valet.
 
Uppdaterad 15 november: I ovanstående nämnda film syns även fler SD-politiker när de ger sig på olika personer både fysiskt och verbalt. Dessutom plockar de upp var sitt järnrör som de fiftar hotfullt med. Vilka oerhörda pajaser! Detta har idag fått till följd att ytterligare en person ur DSs partistyrelse, Kent Ekeroth, lämnar sina politiska uppdrag. 
 
Bloggat:
 
Expressen:
 
Aftonbladet:
 
SVD:
 
Läs även andra bloggares åsikter om Sverigedemokraterna, politik, SD, Jimmie Åkesson, Erik Almqvist
#1 - trollet

Ja, fy f-n, jag är oxå rädd att det blir åt fel håll, det bästa vore om dom inte fick någon tid alls i media enligt min mening... Snälla Svenska folket SKÄRP ER!! ;)

Svar: Fast det viktiga är att deras åsikter blir bemötta för att visa att det även finns andra åsikter.
Per-Anders

#2 - Snejky

Uschanamej, jag hoppas verkligen inte heller att det blir så....Man blir så attans förbannad...

Svar: Man blir det.
Per-Anders

#3 - KajsaLisa

Om deras siffror inte sjunker efter det här, då är det verkligen kris. Tack för uppmaningen i din kommentar förresten, mjukstartade lite idag :)

Svar: Det ska verkligen bli intressant att se vad som händer med SDs opinionssiffror.
Per-Anders

#4 - Micke

Det där partiet är lite som kejsarens nya kläder...de är lika nakna ännu.

Svar: Precis. så är det.
Per-Anders