Sardinien - ett bättre Italien än Rom

 
Jag befinner mig just nu på den italienska ön Sardinien. Här är jag på en veckas semester tillsammans med sambon. 
 
Vi har en hyrbil som vi åker omkring i. Jag bokade hyrbilen innan vi åkte hemifrån - en Citroën C3. När vi skulle hämta ut den på hyrbilsfirman fick vi turligt nog en annan bil - en Ford Focus. Det är vi glada för. Forden känns bra att köra och har ett hyfsat bra bagageutrymme.
 
De sardinska vägarna är smala och krokiga och inte alltid belagda med asfalt. Men trafiken är gles så det är ganska ok ändå. 
 
Sardinien är jättetrevligt. Fin natur, trevliga människor, varmt och soligt. Det här är ett helt annat (och betydligt trevligare) Italien än huvudstaden Rom. På Sardinien slipper man alla gapiga och bråkiga människor, man slipper den hysteriska trafiken och man slipper alla överhajpade turistfällor. 
 
På Sardinien är alla trevliga och glada, och det mesta känns avslappnat och trivsamt. Här trivs jag.
 
Bilden: vi bor på ett hotell i den lilla staden Castelsardo på norra sidan av Sardinien. Strax utanför staden finns La Roccia dell´elefante, en klippformation vid sidan av landsvägen som ser ut som en elefant. Det är jag till höger och elefantklippan till vänster. 
#1 - Jessica Högberg

Funderar på Sicilien till hösten, har du varit där?

Svar: Nej, dit har jag inte varit. Men jag kan rekommendera Sardinien!
Per-Anders

#2 - Jessica Högberg

Funderar på det då!

Svar: Gör det! :)
Per-Anders

#3 - Anita Malta

Ja, nog kan jag tänka mig att det skiljer en hel del att befinna sig på Sardinien mot att vara i storstaden Rom!
Är verkligen nyfiken på Sardinien, ligger ju inte särskilt långt från Malta. Sicilien har vi varit på, också en fin ö. Ha en skön fortsatt semester :-)
Anita / Malta

Svar: Tack! Efter fyra dagar på Sardinien kan vi konstatera att här är väldigt trevligt. Ett semestermål att rekommendera!
Per-Anders

#4 - Mia

Gillar du inte storstäder över huvud taget? Eller vad var det gjorde att du verkar ogilla Rom så? Jag har tänkt resa dit i höst - har aldrig varit där...:-)

Svar: Jodå, jag gillar storstäder jättemycket. Men just Rom tyckte jag var en påfrestande stad att vara i. Jag upplevde stämningen där som väldigt hetsig, både när det gällde trafiken och folks beteende i största allmänhet.
Per-Anders

#5 - Anna-Lena

Hej! Sardinien verkar vara en plats som skulle kunna passa min semester också.
Märklig klippformation. (Trodde först att bilden var ett fotomontage...).

Svar: Nej, bilden är på riktigt. Men elefantklippan stod väldigt nära landsvägen så man fick vara försiktig när man dit.
Per-Anders