Ångest i vardagen

 
Det hörs ett mystiskt pipljud i huset - återkommande, med några minuters mellanrum. Pipljudet låter precis som från en brandvarnare som signalerar att batteriet håller på att ta slut. 
 
Nu har jag bytt batterierna i samtliga tre brandvarnare i huset men pipljudet fortsätter. Jag fattar inte. Vart kommer ljudet ifrån? Har vi ytterligare någon brandvarnare i huset som jag glömt finns där?
 
Jag ställer mig på olika platser för att försöka höra från vilken håll ljudet kommer ifrån. Men det är svårt att avgöra. För varje ny plats jag ställer mig på verkar pipljudet komma från ett nytt håll. Jag ger upp. 
 
Nej, jag tänkter inte ge upp. Pipljudet irriterar mig. Jag vill att det ska sluta, annars blir jag tokig. Kan det vara något annat än en brandvarnare som piper? En bomb? Kanske IS varit här och riggat inför ett kommande attantat? Varför valde de i så mig och min familj? Jag som nyss fått igång pelletspannan, och allting.
 
Fan!
 
 
Blogg24/1
 
Läs även andra bloggares åsikter om is, daesh, terror, pellets, ångest
#1 - Anneli

Hahahahaha, superirriterande med sånt där. Kommer ihåg en gång när vår brandvarnare pep förtvivlat mitt i natten. Och hur lång tid det tog innan man begrep vad det var, för den tystnade såklart när man steg upp. Och så började den lagom till man somnat om. Skit!

Svar: Sådana är de, maskinerna. De är onda.
Per-Anders

#2 - BP

Att inte kunna lokalisera ett irriterande ljud är jobbigt och driver en till vansinne. Hoppas du hittar orsaken, för jag tror knappast att det är en bomb;-)

PS. Kolla pelletspannan. Det är kanske den som piper. DS.

Svar: Jag har kollat. Det är inte pannan.
Per-Anders

#3 - Mia (livsnjutare)

Fortsättning följer, misstänker jag som inte vet vad det betyder om en pelletspanna börjar pipa!? Varning för explosion... ??

Svar: Alldeles riktigt. Ett uppföljande blogginlägg kommer inom de närmsta dagarna.
Per-Anders

#4 - Bert

Det är väl inte så att du har en resebrandvarnare i någon låda? Det har nämligen hänt mig.

Svar: Du är faktiskt ganska nära svaret där.
Per-Anders

#5 - Ulla Maria

Kul inlägg att känna igen sig i. Ser fram emot upplösningen.

Svar: Det kommer en sådan snart.
Per-Anders