Selfiekudde bättre än selfiepinne

 
Som jag tidigare nämnt här på bloggen blev vi överallt i Rom uppvaktade av personer som ville sälja selfiepinnar. För den som inte har koll på vad en selfiepinne är kan jag berätta att en sådan använder man för att ta bilder på sig själv med mobilen. Man monterar sin mobil på selfiepinnen, håller den framför sig och tar en bild på sig själv. Selfiepinnar är den senaste hajpen i Instagram- och Facebookvärlden.
 
Själv tycker jag inte Selfiepinnen är det optimala verktyget för att ta selfisar. Jag föredrar selfiekudden. En sån finns inte att köpa av säljare på stan. Min selfiekudde har min sambo sytt åt mig.
 
Selfiepåsen är en liten tygkudde fylld med ris. Den fungerar egentligen som ett litet stativ. Kudden kan man placera på vilket underlag som helst; exempelvis en sten, en spetsig stolpe eller en skylt. Ovanpå kudden placerar man sedan kameran och tack vare riset så står kameran stabilt. Sedan är det bara att ställa in fördröjd avtryckning så att man hinner att ställa sig i position för fotograferingen.
 
Fördelen med selfiekudden jämfört med en selfiepinne är att man kan ta bra bilder även när det är dåligt ljus. Riset i kudden gör att kameran står stabilt och man kan ta bilder med lång slutartid och samtidigt ha lågt ISO-tal.
 
Bilden ovan tog jag på några av de en miljon (kändes det som) selfiepinnesäljare vi mötte i Rom. Bilden nedan har jag tagit på min egen selfiekudde. Bilden allra längst ner har jag tagit på några personer som tog selfisar vid Fontana di Trevi (som vid vårt besök var tömd på vatten och föremål för underhållsarbeten).
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100selfieItalienresor
#1 - BP

Hahaha! Har aldrig sett en selfiekudde förut, visste inte ens att sådana fanns. Ska nog leta efter en sådan. Eller nej, ska nog skippa det. Det fina ministativet jag fick av en kompis har jag aldrig använt. Selfiekudden lär nog gå samma ödet till mötes är jag rädd för;-)

Svar: Selfiekudden är grym.
Per-Anders

#2 - Kenneth

kudde verkar bra att ha :)

Svar: Ja, den är bra.
Per-Anders