Kommer påsken tidigare i Norge?För några dagar sedan var vi alltså en sväng till den norska staden Röros. Där noterade vi att det rådde påskfeber. I stort sett i samtliga butiker vi besökte så såldes påskpynt av olika slag, allt från designade träkycklingar till gula stearinljus. Vid sidan av Peder Hiortgata hade man placerat en liten björk full med påskfjädrar.
 
Det är mer än en månad kvar till påsk. I alla fall i Sverige. Visserligen har jag inte varit inne i så många svenska butiker den här veckan men de få jag besökt hade inte någon försäljning av påskpynt. Onekligen verkar norrmänner ha god framförhållning när det gäller firandet av påsk.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om påsk, Norge, blogg100, #blogg100
#1 - BP

Har inte heller sett påskpynt än, undantag Panduro som har sådana stora pappägg som barnen/de vuxna förväntas måla i glada färger.

Svar: Låter kul med vuxenägg.
Per-Anders

#2 - Åke

Kanske den kommer tidigare ;) Men 5 veckor verkar i tidigaste laget ;)

Svar: Det känns lite så.
Per-Anders

#3 - KajsaLisa

Tja, IKEA lägger ju ut julpyntet i början på Oktober så varför inte.
Nu måste jag sticka till bolaget och köpa snaps till midsommar innan den tar slut :)

Svar: Lika bra det.
Per-Anders

#4 - Anitas Malta

Påskpynt även här på ön sen ett par veckor tillbaka. Lite för tidigt men det är ju samma sak med julen. Snart blir det väl påskpynt, julgran och semlor året om ;-)
Kikar "bara" in här av en slump + lite nyfikenhet ;-) Såg att du fanns med på listan Blogg100 !! Tycker ditt foto på björken är riktig läcker med alla färgstarka fjädrar. Men vackrast är nog björken naturell. Mitt favoritträd som inte finns här på Malta. Hejdå.. :-)

Svar: Inga björkar på Malta..?
Per-Anders

#5 - Per-Anders

Inga björkar på Malta..?