Vilrum eller rum för rester

 
Å jobbets vägnar bilade jag häromdagen mellan Umeå och Sundsvall. I Örnsköldsvik stannade jag till på Burger King för att låna toaletten. Men vid toalettavdelningen intill restaurangentrén blev jag förvirrad. Ingen av dörrarna tycktes leda till någon toalett utan istället fanns där dörrar till tre vilrum - ett för herrar, ett för damer och ett för handikappade. Det stod nämligen "Restroom" på samtliga dörrar.
 
Bakom dörrarna visade det sig dock finnas helt vanliga toaletter och jag undrar: varför väljer Burger King att kalla sina toaletter för vilrum? Mitt primära syfte med toabesöket var ju inte att vila.
 
Handlar det om att Burger King försöker implementera nån sorts amerikaniserad prydhet på sina restauranger (i USA kallas tydligen toaletterna för Restroom)? 
 
Eller är det ett rest-rum avsett för matrester som man inte orkat äta upp? 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Burger King, prydhet, dubbelmoral, amerikanisering
#1 - Micke

Är ju ganska så avkopplande ibland att sitta ner, måste bero på det ;)

Burger king gillade jag förr, men de "haken" jag besökt de sista åren tillhörande Burger king har haft undermålig personal som inte vetat hur man flippar hamburgare, så jag har slutat besöka dem.

Mcdonalds är ju inte mycket bättre, bara lite.

Ha en skön afton.

Svar: Fast burgaren jag åt på BK i Ö-vik var ganska ok.
Per-Anders

#2 - Åke

Nu slog jag på Geoogle på min iPad och jag fick upp: toaletter som svar. Jag var på väg att skriva att Birger King inte skulle klara en ISO certifiering... Hur ska vi ställa oss nu då... Bra iakttaget !

Svar: Hm... Knepigt.
Per-Anders

#3 - BP

Så löjligt att kalla toaletter för restrooms här i Sverige. Ordet toalett duger gott och väl!

Nu måste jag medge att Täby Centrums Burger King är den bästa i stor-Stockholmsområdet. Där har man ingen skylt på dörren till Restroom, och man får be om en kod för att komma in. Har dock aldrig besökt toan där;-)

Svar: Undrar om det så småningom dyker upp Restroomskyltar även hos BK i Täby.
Per-Anders

#4 - Kenneth

inget ställe vi går till varken till restroomet eller övriga faciliteter

Svar: Ok.
Per-Anders

#5 - anneli

Hahahahahaha, verkligen knasigt, och underligt. Ett dåligt försök till att vara roliga kanske. Vila på en toalett? Är det så stökigt på restaurangen så man behöver gå dit för att få en stunds vila, jag fattar ingenting....

Svar: Ja, det är helt crazy.
Per-Anders