Var är Earth Hour-sångerna?

Earth Hour. Igår kväll släckte vi alla elektriska ljus här hemma. Istället tände vi en massa levande ljus vilket gjorde att det blev nästan lika ljust som innan - men de levande ljusen gjorde att det blev bra mycket mysigare. 
 
Under den nedsläckta jordtimmen satt vi i vardagsrumssoffan och åt räkor och drack några glas vin. Efter de tre-fyra år vi känt till Earth Hours existens har det kommit att bli en riktigt trevlig tradition hos oss.
 
Men hur ser det ut rent generellt? Har Earth Hour slagit igenom som tradition i den svenska folksjälen? Kanske inte. För att Earth Hour ska kunna få samma traditionsstatus som jul, påsk och midsommar är det viktigt att firandet blir ordentligt uppstyrt. 
 
Vi måste få Earth Hour-mat, Earth Hour-sånger och Earth Hour-dekorationer. 
 
Vilken sorts mat, vilka sånger och vilka dekorationer tycker du är lämpliga när vi firar Earth Hour?
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Eart Hour, blogg100, #blogg100, traditioner, högtider
 
Aftonbladet:
 
DN:
#1 - Lennart

Jag missade det där så hos mig lyste det hela kvällen.

Svar: Aj då.
Per-Anders

#2 - BP

Skrev ett inlägg om vad jag tycker om Earth Hour igår. Bäst att du inte läser det, för vi är då inte alls överens där;-)

Svar: Nä, vi är nog inte det. Jag avstår från att kommentera det ytterligare.
Per-Anders

#3 - Ingenjör C

Japp, styrs inte detta upp ordentligt kommer i alla fall inte jag att fira någon Earth Hour. Möjligen kommer jag inte att fira det i alla fall. Men jag tycker man skulle göra en utökning, Earth Week, eller varför inte Earth Month. Typ som fasta eller så. Och så firar man med mikromat sista dagen, efter en månad med Trangia-kök eller mackor. För att man ska kunna hålla det vita vinet ordentligt kylt, till räkorna, hur farao ska man fixa räkor utan att ha kylmöjlighet!? Nåja. Men för att i alla fall fixa kyla till vinet, eller ölen, kunde man köra Earth Hour på vintern. Ungefär som nu, kanske lite tidigare till och med.

Jag känner att det finns potential här!

Svar: Fisst finns det potential. Det stora problemet är dock när jag öppnar kylen för att hämta en till öl. Då tänds ju lampan i kylen, och då sabbar jag ju hela Earth Hour-grejen.
Per-Anders

#4 - Veiken

Japp. Ni kan styra upp så kommer jag med strålkastare så vi ser vad vi äter! :)

Svar: Eller kanske en fotogenlampa.
Per-Anders

#5 - Ruth i Virginia

Earth Hour
Fråga dom som bor i U-länderna. Många har Earth Hour varje dag. Endast länder som har pålitligt kraftnät kan ens tänka sej att frivilligt slå av elektriciteten - tror jag iaf.
Ruth i Virginia

Svar: Vi ska komma ihåg att Earth Hour endast är en symbolhandling för att uppmärksamma klimatfrågan. Ett gott syfte, tycker jag, men det förutsätter naturligtvis att det funkar rent praktiskt att genomföra det.
Per-Anders