Viktiga iakttagelser på Malta

 
Vissa frågor är lite viktigare än andra att få svar på. Exempelvis: hur hög är Volvotätheten på Malta? Härmed kan jag meddela att Volvotätheten på Malta inte verkar vara så där extremt stor. Snarare ganska liten. 
 
Under veckan i juni då vi vistades på Malta såg jag totalt fyra Volvobilar samt en Saab. Volvobilarna var (i tur och ordning) en S60 (bilden), en XC90, en gammal 343 samt en C30. 
 
Just detta med hur många Volvobilar jag får se när jag besöker ett annat land, och vilka modellerna är, tycker jag är väldigt intressant. Visst, att se en Saab eller en Volvo i Norge eller Finland kanske inte känns så märkvärdigt. Men att se exemplar av dessa bilmärken i Sydeuropa känns däremot kul. För malteser måste antagligen Volvo och Saab upplevas som exotiska bilmärken. 
 
När jag ser en Volvo i ett främmande land, då brukar jag tänka: undrar hur det kommer sig att just denne innevånare valt en Volvo. Och varför just den modellen? Samtidigt känner jag mig också lite stolt när jag ser en svensktillverkad bil utomlands. 
 
Bilderna: Toyota, Peugeot och olika WV-modeller såg vi ofta på Malta men inte så många svensktillverkade bilar. Bilarna på bilderna var en av de få Volvo- och Saabbilar vi träffade på. 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Volvo, Sverige, Malta, bilar, Saab, turism
#1 - Micke

Jobbade på volvo i 18 år..och visst var man stolt när man såg en bil man varit med om att "dona" med i andra länder när man var på semester..men jag tycker den känslan har svalnat lite...först USA och nu kinesiska ägare...nä...känner ingen stolthet längre måste jag erkänna..volvo kommer väl att ses som en vanlig riskokare i framtiden tror jag..kanske redan gör det?

Men..det är en bra bil..inget snack om annat :)

Svar: Du har nog rätt. Volvos symbolvärde för Sverige håller på att dämpas.
Per-Anders

#2 - BP

Hahaha! Kan inte låta bli att le här! Jag "letar" också efter svensktillverkade bilar utomlands. Men tänk att det inte finns så många SEAT i Sverige heller om du tänker efter. Å Volvo samt Saab är ju betydligt dyrare än "lågprismärken", dit även Toyota och Peugeot kanske räknas.
Men visst blir man stolt! I Marockså fanns det hur många Volvon som helst... konstigt nog.

Svar: Är Toyota ett lågprismärke? Trodde de bilarna tillhörde de mest aktade.
Per-Anders

#3 - KajsaLisa

Ja, ja, Volvo och Saab, men vad fan gör morsan där med sin Opel?

Svar: Funky business..?
Per-Anders

#4 - AnnaKK

Personen som äger S60:n är förmodligen en som har samma GODA tycke och smak som jag!! ;-)

Volvo-tätheten på denna fastighet har förresten sjunkit något sen sonen inte längre är riktigt lika folkrace-intresserad som tidigare... Volvo leder visserligen fortfarande - det finns fyra såna på gårdsplanen. Sen är det två Mazdor, en BMW och en Fiat också... Med andra ord: 50% Volvo - och ingen Saab alls... (Intresseklubben noterar vilt, hoppas jag!? ;-D)

Svar: Volvo äger...
Per-Anders

#5 - Ruth i Virginia

SAAB har nästan försvunnit från scenen i USA, åtminstone har på östkusten. Volvo har fortfarande gott rykte, men är för dyr för allmän konsumption. Vi hade en SAAB, när vi bodde i California, annars har Volkswagen varit vår bil.

F.n. kör jag en koreansk Huyandai Sonata, mycket passande för ett moget fruntimmer och väldigt skön att köra, och mycket bekväm.

Svar: Jag trodde de amerikanska bilarna var dyrare än Volvo, men så är det alltså inte.
Per-Anders

#6 - Ruth i Virginia

Glömde att säja, att Sonata är en kvalitetsbil
som aldrig gett mej nåra bekymmer.

Svar: :)
Per-Anders