Tidens gång

 
Allt har sin tid.
 
Kanske kallas det utveckling. Eller så kallas det livets gång. Möjligen kan man kalla det - det ofrånkomliga.
 
Vad jag försöker säga är att jag bytt bil. Jag hade ju bestämt mig för att behålla min Volvo V70 av 2006 års modell ett bra tag till och inte byta upp mig till en nyare bil. Den gick ju faktiskt riktigt bra.
 
Men så brakade ACn, samt delar av övriga värmesystemet, ihop för en månad sedan och på verkstaden fick jag beskedet att reparationerna skulle kosta 19000 kronor. Till det ska man också lägga diverse andra fel som stod på tur att lagas; länkarmar, hjullager mm.
 
Så istället för att kosta på en massa dyra reparationer (som kanske skulle följas av ytterligare kostsamma reparationer, bilen är ju tio år gammal) köpte jag en ny bil. En Volvo V60 turbo, årsmodell 2014.
 
Jag ska erkänna att det är riktigt kul med en bil som är endast två år gammal. Den har en sån där modern bilnyckel (som egentligen inte är en nyckel utan en klump) som man stoppar in i ett hål och sedan startar man bilen genom att trycka på en knapp. Den har också ett antal andra finesser som man kan ha koll på via en liten skärm som sitter i instrumentpanelen. 
 
Det har också hänt saker i vår källare. Där har vår pelletspanna brakat ihop. Under sommaren har vi kört på el men nu när hösten närmar sig med lägre temperaturer ute måste vi bestämma oss för vilken energikälla vi ska satsa på. Ska vi köpa en ny pelletspanna, eller ska vi dra in fjärrvärme? Eller ska vi installera en luft-vatten-värmepump?
 
Just nu lutar det åt det senare och imorn ska vi besöka en återförsäljare som ska räkna på lite olika lösningar. 
 
Bilden: min nya pärla!
 
 
 
#1 - BengtOswin

Lycka till med nya bilen.
Vet känslan, då jag njuter ed dig :-)

Svar: Ja, det känns bra.
Per-Anders

#2 - BP

Stort GRATTIS till nya bilen med klumpen. Glöm inte att döpa den, då håller den längre;-)
Du verkar ha fler "måste-utgifter" på G denna höst.

Svar: Fast om jag döper den finns risk att det blir repor i lacken av skumpaflaskan.
Per-Anders