Rätt låt vann!

 
I lördags var det Eurovision Song Contest.  Här kommer min analys: rätt låt vann! 
 
Vi pratar alltså om Ukrainas bidrag 1944 med Jamala. 
 
1944 var rent musikaliskt en cool låt men jag gillar den även för sitt politiska budskap. Det är definitivt inte fel att använda ESC för att ge Sovjetunionen och Ryssland en politisk snyting. 
 
För ovanlighetens skull höll jag inte på Sveriges bidrag. Frans låt var jättetöntig och definitivt inte värd att vinna. De låtar jag tyckte var bäst, förutom Ukraina, bidragen från Australien, Lettland, Österrike och Storbritannien.
 
Innan finalen spekulerades i media vad som skulle hända om favorittippade Rysslands bidrag skulle vinna. Detta med tanke på Rysslands gayfientliga lagar (många homosexuella är ju Mellofantaster och förväntades besöka Ryssland om landets bidrag hade vunnit). Skulle homosexuella schlagerfantaster ha kunnat visa sin kärlek i Ryssland?
 
Nu vann ju inte Ryssland och jag undrar: Hur ser gaylagarna ut i Rysslands grannland Ukraina? Gäller samma gaynoja där som i Ryssland? Kommer Europas alla homosexuell att kunna leva ut sina musikaliska och kärleksfulla lustar när de besöker nästa års värdland Ukraina?
 
Blogg100/71
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om jamala, esc, eurovision, blogg100
#1 - BP

Gud va jag gillade att Ukraina tvålade till Ryssland i sista omgången.
Håller helt med dig om Frans - vilket tråkigt bidrag - zzzhhhh
Mina favon var Australien, Bulgarien och Frankrike - efter snabbspolningen. Såg inte hela sändningen.

Å hur say gay-lagarna ut i Ukraina? Ingen aning. Men jag kan säga att Stockholm invaderades av gay killar som öppet visade sin kärlek under den gångna veckan i huvudstaden. Underbart att se tycker jag, även om jag inte vågade att fota dom...

Svar: Jag gissar att detinte hade haft något emot det.
Per-Anders

#2 - Mia

Jag är inget mello-fan, men brukar för ordningens skull kolla in vinnarna när tävlingarna väl av avverkade. I år gillar jag verkligen vinnande bidrag! Skitbra, politiskt eller ej. Låten tilltalar mina öron helt enkelt.

Svar: Ja, den var cool!
Per-Anders

#3 - kalebass

Håller med dig om att rätt låt vann. Den kändes ärlig! Tycker däremot INTE att Frans låt var töntig! Men smaken är ju som bekant delad... Det är tyvärr flera länder i Europa som ser snett på avvikande.

Svar: Jag respekterar din åsikt om Frans.
Per-Anders

#4 - KajsaLisa

Oj, har ingen aning, men säger du det så är det väl så :) Såg det inte.

Svar: Ok.
Per-Anders