En svårtänd brasa

 
Igår missade jag än en gång att posta ett inlägg i bloggutmaningen Blogg100. Skälet var att jag befann mig på annan ort och firade Valborg. Gårdagens inlägg kommer här istället.
 
Bilden ovan visar brasan från igår. Värdfolket hade dragit ihop en imponerande hög med ris men när det blev dags att tänka på vill elden inte riktigt ta sig. Vi provade att slänga på gammal hydraulolja, diesel och diverse andra brännbara vätskor men det bara flammade upp en stund för att en sedan fortsätta att småbrinna. Kanske var det för mycket fukt i riset och veden som samlats ihop. Om vi hade haft tillgång till några gamla bil- eller traktordäck kanske de hade gjort susen som brasboostare. 
 
I vilket fall som helst var det en trevlig kväll med god mat och dryck, samt egenhändigt framförd musik av några av gästerna.
 
Blogg100/61
 
 
 
 
#1 - BP

Kan inte låta bli at skratta här:
"men när det blev dags att tänka på vill elden inte riktigt ta sig". Ja, "tänd" att stavfel kan vara såååå roliga, speciellt här i ditt fall:-)

Svar: Ja. Ha ha ha ha.
Per-Anders

#2 - Rolf

Hmm,var det verkligen värt att förstöra tusentals liter grundvatten genom att hälla diesel på elden? En liter olja förstör tiotusen liter vatten sägs det.

Svar: Förhoppningsvis nådde inte de brännbara vätskorna marken inann de brann upp.
Per-Anders

#3 - kalebass

Tycker det är trist att både valborgs- och påskbrasor försvunnit alltmer. Det var mycket vanligt under min uppväxt. Stort sett varje stadsdel hade en...
Det hamnade en hel del i brasan, men aldrig att det hände något "farligt". Vi/man kunde sin sak.

Svar: Påskbrasor..? Sådana har jag aldrig hört talas om.
Per-Anders

#4 - kalebass

Ojo, påskbrasorna var ungefär tre gånger större! En tävling mellan stadsdelarna, som rövade från varandra! På västkusten var dom vanliga. Det fanns en här i Alingsås också tills för några år sedan.

Svar: Intressant. Visste inte om det.
Per-Anders