Tänk om Usama bin Ladin bor i Timrå

 
För ett tag sedan (det var faktiskt för ett bra tag sedan) var vi hos några vänner på surströmmingskalas. Förutom surströmming, kokt potatis och hackad rå lök hamnade också en och annan god dryck nere i våra magar. Vi sjöng, spelade gitarr och skrattade.
 
Någon gång efter tolvslaget gled samtalet in på världspolitiken. Frågan vad som egentligen hände i New York den 11 september 2001 kom upp. Var det Usama bin Ladin och al Qaida som låg bakom terroratackerna då tusentals människor dödades? Eller var det i själva verket krafter inom USA?
 
Under diskussionen kände jag att det var nödvändigt att referera till intrigen i långfilmen The long kiss godnight (med Geena Davis och Samuel L Jackson i huvudrollerna). I den filmen planerar bovarna (som har kopplingar till den amerikanska underrättelsetjänsten) att spränga hela New York för att sedan skylla attentatet på utländska terrorister. Syftet med attacken var att provocera fram ökade anslag till den amerikanska krigsmakten.
 
Innan den sista droppen med god dryck lämnade flaskan hann vi också med att avhandla vad som egentligen hände med Usama bin Ladin. Blev han dödad av USA och sedan dumpad i havet? Var inte "avrättningen" av honom bara en fejkad teaterföreställning, iscensatt av Bin Ladin själv i samarbete med USA? Detta för att kunna ge Bin Ladin en ny identitet, och därmed möjlighet att starta ett nytt liv utan att behöva vara världens mest eftersökta man. 
 
Varför skulle då USA göra något sådant? Tja, Bin Ladin och USA har ju faktiskt samarbetar förut så varför inte kunna göra det igen.
 
Frågan som återstår är vart Bin Ladin befinner sig nu. 
 
Tänk om han bor i Timrå. 
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, terror, timrå, terrorism
 
 
 
 
 
 
#1 - Ulla Maria

Mycket intressant med konspirationsteorier. Förr var jag kvick med att avfärda allt sånt och litade på vad som rapporterades i medierna. Numera är jag betydligt mer tveksam till om det är sanningen som serveras. Tror att det är väldigt mycket som vi aldrig får reda på.

Svar: Så är det nog.
Per-Anders

#2 - BP

Konspirationsteorier i all ära, men jag håller mig till surströmmingen som jag redan nu längtar efter;-)

Svar: Precis. Snart är det dags.
Per-Anders

#3 - Mia

hehe... jag tror att ni tittade litet för djupt i glasen den där kvällen. Även om bin Ladin skulle vara i Timrå måste han inrätta sig ordentligt i ledet för att inte ha upptäckts ;-)

Du får ut och leka privatdetektiv för att försöka komma honom på spåren...

Svar: Lite då och då stöter jag på mysko typer i Timrå. Han kan vara nån av dem.
Per-Anders

#4 - Anna-Lena

Det bästa med det här inlägget var surströmmingen! :)

Svar: Jaså..?
Per-Anders