Nordfronts idéer hör hemma i papperskorgen

 
Häromdagen hittade jag ett flygblad från nazistorganisationen Nordfront i min postlåda. I flygbladet skriver de bland annat att de vill "införa en stark stat med utpräglat folkstyre. Ansvarspositioner ska tilldelas efter kompetens och statens mål blir att arbeta för folkets väl och bevarande". 
 
De skriver också att "yttrandefriheten ska vara omfattande". Men i nästa stycke skriver de: "Utländsk såväl inhemsk media som agerar folkfientligt ska kunna förbjudas".
 
Jaha..? 
 
Frågan jag ställer mig är vem som Nordfront har tänkt ska avgöra vilka som är kompetenta att inneha ansvarspositioner och vem som ska avgöra vad som är folkfientlig media?
 
Man skulle kunna avfärda Nordfront som knäppskallar i den politiska periferin. Men med tanke på att vi faktiskt har ett högerextremt parti (Sverigedemokraterna) i vår riksdag, som banat väg för fascistiska strömningar i samhället, så känner jag kalla kårar efter ryggen när jag läser Nordfronts flygblad.
 
Norsfronts idéer skrämmer mig. Deras argumentation känner vi igen från Kim Jong Un i Nordkorea och Muammar Kadaffi i Libyen. Det är ledarideal som inte på något sätt hör hemma i Sverige - tycker jag.
 
Helt uppenbart vill Nordfront avskaffa demokratin och istället införa diktatur. Jag vill inte det. Vill du?
 
Blogg100/4
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om nordfront, demokrati, diktatur, politik, blogg100
#1 - BP

Har aldrig hört talas om Nordfront och ser att jag inte missat nå't.

Svar: Troligen inte.
Per-Anders

#2 - Anna-Lena

Jaså, de har börjat med brevlådeutdelningar nu. Jag har sett dem på sta´n. Det är skrämmande att se dem stå där. De delar ut lappar till folk som går förbi, och folket öppnar händerna och tar emot broschyrerna.... Jag ryser.

Svar: Ja precis. Man kan undra om det värsta är dem som delar ut ellr dem som tar emot.
Per-Anders

#3 - Micke

Extremhögern är enade idag som aldrig förr...och med ett parti i riksdagen som hade liknande affischer och budskap på 90-talet så blir man ju lite fundersam.

Några knäppskallar är det inte.....hårdhudade människor som är beredda att ta i med hårdhandskarna.

Hujeda mej :(


Svar: Ja, det är skrämmande.
Per-Anders

#4 - BengtOswin

Ja detta med höger- och vänsterytterligheter gör mig fruktansvärt rädd.
Delar av min tyska släkt har blivit tillintetgjorda av den ena sidan, men andra delar har råkat ut för samma öde från den andra sidan.
Vi har inte tillhört en judisk släkt, men ändå drabbade hårt.
Och vad det värsta är, är att vi ingenting lärt.
Här i Sverige känns det ibland som om ytterligheterna går hand i hand.
Ena sidan annonserar i en enda tunnelbanestation i Stockholm och den andra sidan hjälper till att sprida detta över hela landet, så alla PR-byråer blir gröna av avund. Bättre fullträff kan det knappast bli.
Jag hoppas vi alla en dag kan ta vårt förnuft till fånga och inse hur illa det är fatt i vissa fall.
En statskupp kan göras även med demokratiska medel, så jag hoppas vi alla är på vår vakt...

Svar: Jo, vi måste vara vår vakt.
Per-Anders