Mellon förgiftar våra hjärnor

Söndag.
 
Vi går omkring här hemma och småpysslar. Jag kör några omgångar tvätt i tvättmaskinen och sambon sätter upp vårgardiner. Hon nynnar på Bada nakna - en av låtarna från gårdagens Mellofinal. Själv småsjunger jag på If I were sorry - en annan av låtarna från TV-kvällen igår.
 
"Jag hatar den där låten Bada nakna, ändå går jag och sjunger den. Jag fattar inte varför", säger sambon.
 
"Samma här", säger jag. "If I were sorry är inte heller någon bra låt, ändå biter den sig på något konstigt vis fast i hjärnan. Störande. Jag kan inte alls förstå att den vann finalen."
 
Jag föreslår sambon att vi sätter oss och intensivlyssnar på några Frank Zappa-låtar, bara för att på så sätt försöka neutralisera hjärnan.
 
"Typ Don't eat the yellow snow. Så kan vi sedan nynna på den tillsammans", säger jag.
 
"Nja, säger sambon".
 
Det är märkligt det där, vad Mellon gör med oss. Vi sitter där framför TVn, intet ont anande, och tittar på detta program. Och vad händer? Jo, när vi sedan reser oss upp från TV-sofforna har vi förvandlats till zombier som med tom blick upprepar mantrat om och om igen: För vi skall bada nakna på Sergels torg, och leva livet utan sorg. Vi skall bada nakna så alla ser...
 
För övrigt tycker jag fel låt vann. Jag kan helt enkelt inte begripa hur det kommer sig att Frans vann med If I were sorry. Själv tyckte jag Boris René var bäst med låten Put your love on me. Oscar Zia, Wiktoria och Robin Bengtsson var också bra. Och så Saraha förståss.
 
Men Frans,
han kommer inte ha en chans,
i Eurovisions-finalens glans.
 
Så det så!
 
 
#1 - kalebass

Smaken är som baken :-) Jag tycker de tre bästa hamnade i rätt ordning, högst upp!

Svar: Ok. Intressant.
Per-Anders

#2 - Ulla Maria

Har inte kollat på mellon så jag har sluppit att komma på mig själv med att nynna på "fel" låt. Har man väl börjat brukar det vara rätt svårt att komma ur det.

Svar: Jag läste nånstans att det kallas för hjärnmask när man får en låt "på hjärnan".
Per-Anders

#3 - Mia

Har inga sådana problem då jag inte tittat på Mellon. För någon timme sedan när jag satt i bilen spelade de en snutt på kanske 10 sek av låten som vann. Förfärligt om den låter så rakt igenom, blir mitt omdöme! ;-)


Svar: Jo, låten låter likadant från början till slut.
Per-Anders

#4 - Anna-Lena

Så du tycker så du. Själv tycker jag att Frans` låt var bra, (han borde ha kommit tvåa), men att Wiktorias var bäst!
Fjolårets vinnarlåt Heroes gillade jag också skarpt, redan från början. Och den vann ju... vi får väl se nu om årets låt kan hamna i den övre halvan av slutfinalister.

Svar: Jag gillar också Heroes. Måns framförande av den låten igår tillsammans med barnkören var toppenbra tycker jag.
Per-Anders

#5 - Mammahäxan

Ja, mellolåtar är som ett gift. Undrar om det forskats på det, låtar som är kass men ändå fastnar ihuvudet. Det bästa med mello är att kolla det med mina döttrar som dissar det mesta med roliga kommentarer. Vi är eniga med dig om att fel låt vann.

Svar: Tack!
Per-Anders

#6 - annika

Jag är mest glad åt att Samir och Viktor kom sist!
Frans låt tyckte jag första gången jag hörde den lät välbekant, såg att det var spekulationer om plagiat.Så nån stans har jag hört "rätt" alltså.
Jag gillar mest mellaninslagen - typ Gardell och så Måns då i går. Å i Gävle det mäktiga med nationalsång, folkvisor på olika språk.

Svar: Jag håller med om att mellanakterna är bra. Gardell är bra och så gillade jag deltävlingen där Schyffert var med. Han är grym!
Per-Anders