Du kan ju äta lite mindre kött, en kött fri dag i veckan? Och kanske äta mera viltkött. Ingabritt.
Kött är ju bland det godaste! Jag älskar kött, får jag inte kött på två veckor (som jag testat) blir jag väldigt trött och sur ... och känner att kroppen saknar något. Det är något i kött som vi "vanliga" köttätare behöver ... vi skulle ju inte ha huggtänder om vi inte var gjorda för att äta kött, eller hur? ;-) :-D
Du behöver ju inte sluta äta kött. Du kan ju göra medvetna val, där du är noga med varifrån det är levererat och hur djuren har fått leva. Och kanske äta lite mer vilt och lamm mm. Och hitta goda vegetariska alternativ emellanåt. Halvfabrikat kan ju inte vara ett bra alternativ. Förutom att det kan vara svårt att veta exakt vad maten innehåller, så kan den ju ha transporterats runt i omgångar för olika delprocesser, och det ger nog större miljöpåverkan än köttproduktionen i sig.
Håller med Fia.
Ät kött bara.....det gör jag....så mycket jag kan.
Men kollar gärna på vart det kommer ifrån....men är priset rätt (billigt) så får det styra många ggr.
På kneget serveras det knappt nått i köttväg....grönsaker omgjort till nåt som ska likna en maträtt...nyttigt säger de....jag undrar ibland.
Hur som helst...ha de gött.
Hälsningar från ett snöigt GBG.
Jag håller delvis med din mamma. Ät inte konstgjord mat. Men det är svårt att hitta nåt annat än "konstgjort" kött. Det kött som produceras nu är minst av allt naturligt... Fast å andra sidan är människornas liv för det mesta rätt "konstgjort"