Resplanerna tar form

 
Snart har jag semester. Fyra veckor ska jag ha, från den första till den sista juli. 
 
Det kommer att bli en del resande, både inom- och utomlands. Redan till helgen värmer sambon och jag upp resväskorna med en liten midsommartripp till Dalarna - landskapet som i alla fall jag förknippar med just midsommar. Där ska vi bo på camping, klä oss i midsommarkransar och hänge oss åt unlimited midsommarfirande. 
 
Nästa helg åker vi till Helsingfors. Förutom några dagars turistande i största allmänhet ska vi bege oss till Hartwall Arena och en konsert med Neil Young. Den amerikanske rockikonen ska ju visserligen spela även i Sverige (Dalhalla) men biljetterna dit tog slut i ett nafs så det fick bli Helsingfors istället. Det ska bli riktigt kul.
 
I mitten av juli bär det av igen. Då ska vi åka till den polska badorten Sopot, vilket jag verkligen ser fram emot. Vi har varit där en gång tidigare och tyckte där var så trevligt att vi bestämt oss för att resa dit igen. 
 
Sedan blir det reseuppehåll ett par månader fram till oktober. Då kommer årets resehöjdpunt då vi ska bege oss till USA. Det blir min första resa utanför Europa och det känns väldigt spännande. Vi har hyrt ett hus i Florida med båtbrygga på tomten och det sägs att det finns alligatorer i vattnet intill. Det gäller alltså att ha kameran beredd ifall det kryper upp något sådant djur på gräsmattan. 
 
Bilden tog jag under en resa i Västerbotten. Även det ett trevligt resmål.
 
 
 
#1 - Anna-Lena

Västerbotten ÄR ett trevligt resmål!

Svar: Jajemän.
Per-Anders

#2 - Ulla Maria

Många trevliga resplaner ni har på gång. Kul att ha mycket positivt att se fram emot. Ska bli spännande till hösten att läsa om er Floridavistelse. Vi har pratat om att göra någon sådan resa i vinter men har ännu inte gått från tanke till att börja boka.
Vad gäller midsommar så kommer jag att befinna mig på jobbet stora delar av den. Om jag nu inte får för mig att smita iväg på picknick i det gröna. :-)

Svar: Florida ska verkligen bli spännande.
Per-Anders

#3 - BP

Låter som en perfekt reseplanering.
Å Sopot är ju ett av våra favo ställen med. Utmärkt mat och dryck till löjligt låga priser. Perfekt! Och strandpromenaden är ju helt underbar att njuta av om det är fint väder!

Å Florida är också underbar. Å där är det alltid toppen väder:-)

Svar: Jo, jag har hört att det är ständig sommar i Florida.
Per-Anders

#4 - Guldkryckan

Hoppsan, skulle nog göra i byxan om det kom en krokodil.

Ha många fina resor nu och en trevlig semester.

😊

Svar: Tack detsamma!
Per-Anders