Bygg fler höghus i Sundsvall!

 
Planer finns att bygga ett 110 meter högt höghus mitt på Stora Torget i Sundsvall. Byggnaden ska få 38 våningar och innehålla bostäder och butiker, de sistnämnda på markplanet. Huset kommer att bli väldigt smalt i förhållande till sin höjd, bara 215 kvadratmeter av markytan kommer att tas i anspråk. 
 
Åsikterna bland Sundsvallsborna om planerna går isär, där vissa gillar iden och andra är stark emot.
 
Själv gillar jag monumentala byggnadsverk och har egentligen inget emot att man bygger höghus. Men jag tycker inte man ska bygga endast ett höghus - jag tycker man borde bygga fem. Endast ett höghus kommer att se töntigt ut (inget annat hus i centrala Sundsvall är så högt) och kommer att stå där som en död tall på ett kalhygge. 
 
Fem höghus intill varandra skulle se klart bättre ut - som ett sammanhang, som en stadsdel. 
 
Allra mest optimalt tror jag att det skulle bli om de fem höghusen (eller om den nu blir bara ett) byggdes i hamnen istället för på torget. I hamnen kunde det med fördel också byggas en multiarena för konserter och stora idrottsevenemang. 
 
Bygg gärna högt - men bygg också brett!
 
Blogg100/88
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, torg1, sundsvall, timrå, höghus
#1 - BP

Älskar höghus, men gärna på rätt plats. Å som du säger Stora Torget som jag minns mycket väl från mitt besök där är helt fel plats. Pelaren passar absolut inte in där.

Svar: Kanske skulle huset passa bra på något av stadsbergen.
Per-Anders

#2 - Anna-Lena

Tja, kanske det. Eller kanske inte det. Bostäder behövs ju... men...

Svar: Frågan är vilka som kommer att kunna (ha råd) bo i det huset.
Per-Anders

#3 - Days by Johanna

Har inte heller något emot höghus, men som du skriver torget är kanske fel plats och bara ett.

Svar: Just det.
Per-Anders

#4 - Ulla Maria

Det verkar vara mycket populärt att förstärka städers image med en skyline. Här i lilla Stenungsund har det också pratats om högt höghus men jag tror ingen tar det riktigt på allvar.

Svar: Fast en dag kanske det blir verklighet.
Per-Anders

#5 - Mia

Varför så himla högt? Hoppas de har två olika hissystem. Annars kan det bli synd om de som bor långt upp och kommer hem med tunga matkassar och hissarna strejkar! Det var min första tanke... Höghus är OK, men nej tack inte så långt från marken vill i vart fall inte jag bo. I det här landet har vi så mycket mark så det går nog få plats utan alla dessa våningar!

Svar: Det där med hissen var intressant. Man vill ju inte promenera 38 våningar.
Per-Anders