Så minns jag David Bowie

 
Rockstjärnan David Bowie är död. Han dog i cancer 69 år gammal. I media kan man läsa olika kändisars minnen av David Bowie. Jag minns också David Bowie - åtminstone hans skivor. På den tiden det begav sig, typ 1970 och 80-talen (då han hade sin bästa period), köpte jag ett antal LP-skivor med honom. 
 
Egentligen borde jag inte ha gillat honom. Han sminkade sig hårt, och hade en del andra konstigheter för sig (jag har ju aldrig gillat glamrock), men han gjorde många bra låtar och var inte rädd att kasta sig mellan olika musikstilar (vilken han emellertid gjorde med varierat resultat). 
 
Hans sista skiva (som heter Blackstar) släpptes för bara ett par dagar sedan och vid en snabb genomlyssning på Spotify känns den lite skum, det ska erkännas. Men det gör inget, det finns ju desto fler bra låtar från andra delar av hans karriär att lyssna på. 
 
David Bowies bästa låt? Det är Life on Mars, tycker jag.
 
Mina favoritskivor med David Bowie? De är Honky Dory, Alladin Sane, Scary Monsters och Let's Dance.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om david bowie, musik, kändisar
#1 - Ulla Maria

Tycker det är experimentlusten som var så tilltalande med Bowie. Han gjorde inte samma hitlåt gång på gång utan vågade utmana sina fans. Att det då också blir några magplask kommer väl kanske på köpet.

Svar: Nå, så är det nog.
Per-Anders

#2 - BP

Fuck cancer skulle jag vilja säga! Vi har alla hans album och killen var en avantgardist som öppnade vägen för bland annat bisexuella. Han var verkligen före sin tid. Kollade hans sista album på youTube och herregud så bra det är. En "avskedsföreställning" som hette duga. Nej, han dog inte en "skamlig död" som Whitney Houston eller Michael Jackson, David Bowie lämnade helt klart ett "positivt" spår efter sig. En fantastiskt kille.

Snart är det inga kvar av den gamla garden - bara Rolling Stones är "komplett". Å jag undrar hur dom klarat sig med det livet bandet levde...

Svar: Ja, de gamla hjältarna blir färre och färre.
Per-Anders

#3 - Kenneth

ja tråkigt med den sjukdomen.

Svar: Ja, oavsett vem som drabbas.
Per-Anders

#4 - kalebass

Jag följde Bowie nästan från början. Har alltid mest gillat hans "mörkare" låtar. Därför fastnade jag också direkt för "Blackstar". Texten handlar helt klart om hans förestående död.
Bowie lämnar ett positivt spår efter sig, absolut.

Svar: Ja, det gör han.
Per-Anders