Musikstycke för gylf och plaströr

Jag har tidigare länkat till videoklipp med den kanadensiska gruppen Walk off the Earth. Deras specialitet är ju att göra oerhört kreativa musikvideos med stor portion musikalitet och med hög precision i framförandet.
 
Här kommer deras senaste video där de gör låten Hello med hjälp av en massa udda musikinstrument. Inspelningsplatsen verkar vara ett garage där man pallat upp en surfinbräda. I händerna har de wippy tubes, dvs några sorts slangar, som de snurrar på för att på så sätt få fram olika toner. En ton för varje slang.
 
På just den här videon gästas de av två killar, Myles Erlick och Isaac Lupien, (på ytterkanterna) som agerar rytmsektion med hjälp av sina händer, fötter och gylfar(!). Kolla särskilt in killen längst till höger när han kickar till cymbalen i taket! 
 
När jag betraktar videoklippet så tänker jag: undrar hur många gånger man repat innan man spelade in videon, alternativt, hur många omtagningar man gjorde. Liknande uppvisning i koordination och precision har jag nog aldrig sett maken till. Det skulle i så fall vara någon av deras tidigare videos.
 
Kan man annat än älska Walk off the Earth?
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om walk of the earth, musik, kreativitet
#1 - BP

Nu trodde jag för en sekund att du uppmärksammat Glenn Frey:s död. Han var en i gruppen Eagles alltså. Men där fick jag tji.
Å omjag ska vara ärlig föredrar jag faktiskt Eagels. Walk off the Earth är aningen för mesig för min smak...

PS. Gissa en gång till. Du gissade rätt på en grej iaf, vilket ingen annan lyckats med så här långt;-) DS.

Svar: Nja, Eagles har jag aldrig varit några beundrare av. Snacka om mesig musik. De låter som en blandning av country och svensk dansbandsmusik. WOTE är mycket mer spännande att både höra och titta på, tycker jag.
Per-Anders

#2 - Ulla Maria

Imponerande!

Svar: Ja.
Per-Anders

#3 - Bert

Suveränt!

Svar: Precis!
Per-Anders

#4 - Anna-Lena

Helt fantastiskt. Vilka förmågor!

Svar: Jajemän.
Per-Anders

#5 - annika

Fränt!
Jag instämmer i din undran om hur många rep./omtagningar som gjorts. Å få det att se ut som "tja, vi lirar väl lite när vi ändå råkar vara här samtidigt".

Svar: Ja, WOTE är väldigt coola.
Per-Anders