Välsmakande norsk korv

 
Fredagskväll i fjällstugan. I öppenspisen brinner en värmande eld och i köket sitter kidsen (plus några av de vuxna) och spelar spel. Själv sitter jag i soffan med kameran och kollar på bilder jag tagit vid dagens besök på Røros marknad. 
 
Det är oerhört avkopplande att sitta här i stugan, pilla på iPaden och emellanåt luta sig tillbaka och bara blunda. Långt borta är jobbet och tempot i vardagen. 
 
Bilden: Vi har alltså varit på Røros marknad två dagar i rad. Vid dagens besök köpte jag en Morrpølse, alltså norsk korv gjord av får- och griskött. Gott! Bilden visar upplaget av korvar till försäljning. 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om norge, røros, semester, resor
#1 - BP

Den hade jag också köpt direkt! Påminner om Englands "black pudding" och/eller om Skottlands "Haggis". Att äta den på ett gott bröd som den är eller steka den lätt i stekpannan - MUMS:-)

Svar: Nja, den här tror jag är avsedd att skära i skivor och äta som typ smörgåspålägg.
Per-Anders

#2 - Jessica Högberg

Fy så gott!!

Svar: Jajemänn!
Per-Anders

#3 - Ulla Maria

Så härligt det låter. Avslappnat och sällskapligt i god mix. Korven ser också god ut.
Trevlig helg.

Svar: Önskar dig detsamma!
Per-Anders