Jorden är mindre än vi tror

 
Häromdagen såg jag en trailer till filmen The Martian på YouTube. Jag fattade inte mycket av det jag såg men jag tror filmen handlar om en astronaut som blir lämnad ensam av sina austronautkollegor på planeten Mars. Turligt nog är han dock både uppfinningsrik och handlingskraftig och ser till att överleva på den karga och ödsliga planeten. 
 
På några av bilderna i trailern skymtade jorden. Så där från håll ser vår hemplanet ut som en olikfärgad fläckig boll - ensam i den oändliga rymden. 
 
Jag tänker på vad som händer här på jorden. Många här anstränger sig hårt för att ta kol på både sig själva och på själva jordklotet. Här hittar vi knäppisar med storhetsvansinne, typ Abu Bakr al-Baghdadi, Donald Trump och Kim Jong Un. Här hittar vi klimathot och virus. Men om vi betraktar ovan nämnda gubbar från rymden blir de egentligen ganska små. Är de så inflytelserika som de själva tror? Skulle de vara lika kaxiga inför ett hot mot hela jorden? 
 
Det kan komma en dag då till och med dessa herrar behöver varandra för att överleva. 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om jorden, rymden, is, daesh, terror, klimathot, virus, politik, donald trump
 
 
 
#1 - Ulla Maria

Jag tror att de ovannämnda herrarna redan behöver andra och varandra. Hoppas också att det inte tar alltför lång tid innan de ser sig själva och världen ur ett lite annat perspektiv.

Svar: Ja, man får hoppas det.
Per-Anders

#2 - Jessica Högberg

Kanske är det för sent när herrarna inser... ??

Svar: Risken finns.
Per-Anders

#3 - kalebass

Jorden är mindre än vi tror, och vi själva är ännu mycket mindre. Vi är försumbara i det stora hela.
Om fler insåg detta, makthavare och vi själva, skulle allt se annorlunda ut på "vår" jord.

Svar: Troligen är det så.
Per-Anders