Ett flygfält återanvänt av svanar

 
I veckan var jag ute på några reportageresor för personaltidningen i de norrländska skogarna. Först en sväng till Åsele för att intervjua skogsmaskinförare och några dagar senare en tur till trakterna kring Nordmaling. I samband med den senare turen åt vi lunch på det gamla bruket i Olofsfors och på vägen tillbaka till sågverket passerade vi en stor öppen plats med en oerhört mängd fåglar. Jag är ingen fågelexpert men jag tror det var svanar och tranor som hängde med varandra där ute på det stora fältet.
 
Självklart stannade jag till och fotade och vid vägkanten stod även en journalist från lokalmedia som var på plats för att dokumentera det omfattande fågellivet. Han förklarade att den öppna platsen var ett gammalt nedlagt flygfält och att fåglarna troligen lockades av att det fanns mycket mat där. 
 
Bildena ovan och nedan var några av dem jag tog. På Instagram har jag även lagt upp ytterligare bilder (fler lägger jag upp under veckan) på fåglarna på flygfältet. 
 
För övrigt är det ju så att fotoutmaningen Fototriss meddelar på sin hemsida att fotoutmaningen nu helt övergår till Instagram och därmed lägger webvarianten vilande. Fototriss fortsätter alltså med sina veckoteman på Instagram och veckans tema där är #fototriss_djurliv - en tagg som passar bra till mina fågelbilder från det västerbottniska flygfältet. 
 
 
Blogg100/33
 
Läs även andra bloggares åsikter om blogg100, västerbotten, lögdeå, nordmaling, olofsfors, foto