Artisten Prince är död

 
Det är lite konstigt. Av någon anledning har jag de senaste veckorna gått och nynnat på Princelåten Kiss. Jag har försökt spela den på gitarr men den är svår - alltså ackorden är lätta, A, D och E - men själva anslaget är väldigt knepigt att få till. 
 
Men det är helt klart en cool låt. 
 
Så igår kväll läste jag i media att Prince har dött. Han hade tydligen influensa men jag vet inte om det var till följd av den som han dog. Prince tillhörde inte någon av mina favoritartister, många av hans låtar tycker jag är riktigt träliga. Men han har gjort några riktigt bra låtar: typ Kiss, Rasberry Baret, You got the look, Purple Rain, When doves cry. 
 
Prince var årsbarn med mig, vi var båda födda 1958. Han är den senaste i raden av gamla rockhjältar som under den senaste tiden lämnat jordelivet. Tidigare i år gick David Bowie och Glen Fray bort.
 
Jag tänker på medlemmarna i Rolling Stones. Trots att de ser lite skrynkliga ut verkar de vara i god form. De verkar inte ha några planer att dö. Är det slumpen som avgör om man drar nitlotten eller inte?
 
Skönt att jag i alla fall inte har influensa.
 
Blogg100/53
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om prince, blogg100, musik
#1 - BP

Han dog verkligen alldeles för tidigt! Jag gillade honom!

Å på sistone är det ju verkligen många som har gått bort alldeles för tidigt. Du glömde Lou Reed och Michael Jackson.

Å visst Rolling Stones lever än - trots ett "hårt" liv.

Svar: Fast det var ju ett tag sedan Reed och Jackson dog. Lite tidigare än på sistone.
Per-Anders

#2 - Rolf

Det är ingen artist som tilltalar mig fast Purple Rain är fin.Ja,man väl kalla goda gener för en slump för det är det samt en hälsosam livsstil som är en del av hemligheten med ett långt liv tror jag nog.

Svar: Visst ökar sannolikheten att man lever längre om man lever ett hälsosamt liv. Vissa kan ha tur att leva länge trots ett ohälsosam leverne - Stoneskillarna är ett exempel på det.
Per-Anders