När jag hamnade på samma bild som Kungen

 
Jag har tänkt på en sak. Förr ville många ha en autograf om de råkade träffa på en kändis. Det fanns till och med människor som samlade på autografer och hade fulla album med kändisars namnteckningar.
 
Så verkar det inte vara idag. Nuförtiden vill många istället ta en selfie om man möter en känd person. På TV och i sociala medier kan man se hur folk nästan står i kö för att avbilda sig själva tillsammans med politiker, popstjärnor och skådespelare.
 
Jag undrar hur autografer/selfisar fördelar sig bland de förfrågningar som kändisar får? Vilka förekommer mest? Blir kändisar fortfarande ombedda att skriva autografer överhuvudtaget? Jag skulle faktiskt vilja veta.
 
Jag kan i sammanhanget avslöja att jag för ett par veckor sedan i mitt arbete faktiskt konfronterades med en riktig kändis. Självaste kung Carl XVI Gustaf besökte företaget där jag jobbar och spontant tänkte jag "jag vill ta en selfie med honom".
 
Nu blev det dock inte en riktigt selfie. Men med lite hjälp från en av hovets medföljande informatörer hamnade jag i alla fall på samma bild som kungen (hon lånade min mobil och fotade när kungen gick förbi mig där på skogsstigen). 
 
Det hela blev betydligt smidigare än om jag bett kungen om en autograf.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om kungen, selfie, autograf, kändisar
#1 - Blåst af Kuling

På bild med kungen! Inte illa!

Svar: :)
Per-Anders

#2 - Veiken

Ja tror att kändisar fortfarande skriver autografer - alla utom kungen - har man både selfie och autograf, så måste det vara det ultimata! :)

Svar: En signerad selfie, kanske.
Per-Anders

#3 - BP

WOW! Det var inte illa! Å eftersom du har en orange hjälm på dig kan ingen missa dig heller.

Det där med att skriva autografer är nog fortfarande inne, speciellt i sportsammanhang.

Svar: Fast det är ingen hjälm jag har på mig. Det är en mössa.
Per-Anders