Fuck telefonsäljare

 
Jag är fri. Äntligen.
 
Under åtta månader har jag avtjänat mitt straff - bakbunden och förnedrad. Men nu har jag alltså nått slutet av interneringen och mina bojor är lösta. Brottet jag begick: jag föll offer för lockelserna från en telefonsäljare. Straffet: åtta månaders medlemskap i en fucking bokklubb.
 
Telefonförsäljaren ringde på uppdrag av bokklubben Spänningszonen. Han sa att jag skulle få en bok utan att behöva köpa några fler. Det här var strax före jul ifjol och jag sa: "Visst, skicka boken så kan jag ge bort den i julklapp". 
 
När boken kom i brevlådan några dagar senare insåg jag att jag var medlem i en bokklubb. Spänningszonen, specialiserad på deckare. När jag läste det finstilta på bokklubbens hemsida förstod jag att det inte gick att lämna klubben förrän efter åtta månader, då jag "fullgjort mina åtaganden."
 
Under dessa åtta månader har det regelbundet ramlat in bokpaket som jag tvingats lösa ut för typ 300 kronor. Visst, möjligheten har funnits att avbeställa bokpaketen. Men detta måste göras under en kort period innan varje bokpaket skickas iväg, vilket jag för det mesta missat. 
 
Idag ringde jag till Spänningszonens kundtjänst och begärde utträde ur klubben. Min begäran beviljades omedelbart fast med frågan: "nån särskild anledning till att du inte vill vara med längre?" 
 
"Ja det finns det", svarade jag. "Ni är en samling assholes som har lurat mig. Ni sa ni skulle skicka en bok men ni skickade typ 15. Som jag fått betala dyra jävla pengar för". 
 
Okej, jag sa inte så - men jag tänkte. 
 
I gårdagens SVT Aktuellt fanns ett inslag om en äldre cancersjuk man som blev pålurad ett telefonabonnemang av en telefonsäljare från telekombolaget 4 One. När han försökte avsluta abonnemanget så var det inte helt enkelt.
 
Jag har tidigare bloggat om en dryg säljare från MySafety som försökte lura på mig en tjänst för att bevaka så att min identitet inte blir kapad på nätet. Det blev ingen affär med MySafety som visade sig ha fått åtskillig klagomål på sig.
 
Jag har även tidigare bloggat om Spänningszonens agerande på fulsäljsmarknaden.
 
Avslutningsvis vill jag bara säga: Fuck telefonsäljare.
 
 
 
 
 
 
#1 - M

Telefonförsäljare är inte populära här heller. De tjatar och de fattar inte att ta ett nej. En gång slängde jag luren i örat på en dumdryg j*v*l som nyss svarat att han inte tog ett nej på min direkta fråga. Då sa jag att du måste iallafall ta det här *klick*

Undviker att svara när de ringer

Svar: Det är det bästa man kan göra.
Per-Anders

#2 - BP

Tycker synd om dig där! Har hittills klarat mig från att "åka dit". Det beror nog mest på att jag nästan alltid avsluter sådana samtal efter att säljaren presenterat sig med:
- Jag är inte intresserad, men tack för påringningen.

Svar: Ska försöka vara lite tuffare jag också.
Per-Anders

#3 - Micke

Har ingen hemtelefon ju så vi slipper de flesta försäljare....men jag säger som dig...Fuck e´m ;)


Svar: Fast hos oss ringer de flesta försäljare på hemmatelefonen.
Per-Anders

#4 - Mia

De är ett otyg, telefonförsäljare. De har gjort att jag endast svarar på nummer jag känner igen. Brukar googla på okända nummer och oftast finner jag dem som "oseriösa telefonförsäljare". Finns det några seriösa sådana?

Svar: Nej, det finns inga seriösa säljare överhuvud taget.
Per-Anders

#5 - kalebass

Det är svårt ibland. Jag är så dum att jag tycker synd om dom, särskilt om dom är unga. Men, säger faktiskt nej, vänligt men bestämt, numera!

Svar: Bra. Det försöker jag också göra.
Per-Anders

#6 - Veiken

Dom stackars telefonförsäljarna har inte en chans när dom ringer hit. Vi säger: Det är ingen idé att du ringer hit, för vi tar aldrig ett beslut via telefonen, Tack och hej! och lägger genast på luren! Dom är hala som ålar så det gäller att inte halka dit! Grattis till att det är över för dig!
Svar: Visst är det RunKeeper jag använder! :)

Svar: Bra princip att aldrig ta några beslut på telefon. Den ska jag använda jag också.
Per-Anders