Vi behöver inte SD

 
Härom dagen fick jag ett reklamblad från Sverigedemokraterna i brevlådan. Budskapet var "Upprop för folkomröstning om invandringen och Sveriges framtid". SD skriver att Sverige befinner sig i ett katastroftillstånd och att den fullskaliga systemkolapsen är nära. Partiet menar att det är dags för en folkomröstning om invandringen och vårt lands framtid.
 
Jag tror inte lösningen är riktigt så enkel.
 
Sant är att de enorma flyktingströmmarna i Europa gjort att bland annat Sverige hamnat i en pressad situation. Oerhört många flyktingar söker sig till Sverige vilket gjort att en del samhällsfunktioner blivit hårt ansträngda. Sant är också att vi kanske inte klarar så mycket mer just nu (därför har också den svenska regeringen vädjat till andra europeiska länder att ta ett ökar ansvar i flyktingfrågan).
 
Men vad vi minst av allt behöver i den här situationen är ett rasistparti som inte är det minsta intresserat av att lösa några problem. SD vill inte stoppa de aktuella flyktingströmmarna därför att de tär på Sveriges samhällsfunktioner. SD vill stoppa invandring därför att de inte gillar invandrarna som människor, deras kulturer eller helt enkelt för det faktum att de inte är svenskar. 
 
SD försöker bara utnyttja den extrema situationen för att föra fram sin extrema politik. 
 
I texter på sin hemsida menar SD att för stor invandring är ett hot mot vår nationella identitet och vår välfärd. De skriver också att de vill ha "fokus på gemenskap och nej till mångkulturalism". Jag menar att SD har fel. Möten mellan människor och kulturer är i högre grad berikande än eventuella negativa effekter de för med sig. Gemenskap och mångkultur är väl begrepp som egentligen hör ihop..?
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om sd, sverigedemokraterna, flyktingkris, rasism, främlingsfientlighet, flyktingar
 
#1 - BP

Håller helt med dig såklart. Men hur kommer det att SD har så många anhängare och är Sveriges andra eller var det tredje eller fjärje största parti....

Dessutom, med tanke på allt som händer just nu lär ju deras popularitetinte minska precis - tyvärr...

Svar: Det handlar om människors behov av att ha någon att tycka illa om.
Per-Anders

#2 - Mia

Instämmer som du säkert vet.

Tänk om alla människor i stället hade inställningen att hjälpa sina medmänniskor på något sätt istället för att sprida hat och destruktivitet. Deras propaganda mot invandrare är livsfarlig, det har väl både Ny Demokrati och Sd visat. Även om ledarna inte är "livsfarliga genom aktiv handling" så kan anhängare bli hetsade till det. Jag tänker på bl.a Lasermannens framfart, händelsen i Trollhättan och det finns fler.

Tyvärr finns det alltför mycket likheter med nutid och tiden före andra världskrigets utbrott.

Bra skrivet!

Svar: Så är det. Historien upprepar sig.
Per-Anders

#3 - kalebass

Situationen spelar dom(SD)i händerna, helt klart. Att många människor i vårt land har liknande åsikter är ju tyvärr lika tydligt. Det mest beklämmande är väl när barn får utstå detta. Beredskapen i sverige var minst sagt bedrövlig!

Svar: Frågan är hur vi ska lyckas vända den negativa trenden.
Per-Anders