Ordning och reda. Debatt på söndag.

 
På söndag den 10 maj är det dags för partiledardebatt på TV (SVT2 kl 20,00). Jag har ännu inte bestämt mig om jag ska se den. Jag menar, hur givande kommer den att vara - egentligen?
 
Partiledardebatter på TV tenderar att mer och mer bli uppvisningar i verbal fajting, där målgruppen är respektive partiers funtionärer och diverse wannabetyckare på Twitter. "Vanliga" tittare, som inte är så insatta och inte hänger med i alla sifferexerciser, har inte så mycket att hämta i debattspektaklet.
 
Är det demokrati? 
 
Samtidigt som de etablerade partiernas ledare ägnar sig åt pajkastning smyger sig mörkrets företrädare, Sverigedemokraterna, uppåt i opinionssiffrorna. Med tillräckligt mycket inflytande skulle SD, med sitt främlingsfientliga och destruktiva partiprogram, kunna försätta Sverige i ett katastroftillstånd. Det är en hotbild som måste tas på allvar.
 
För att tydliggöra vad SD egentligen står för måste de etablerade partierna föra begripliga debatter, inte ägna sig åt debattekniskt underhållningsvåld.
 
Agendaredaktionen har i alla fall gjort en riktigt häftig trailer inför söndagens debatt. Kolla in den i klippet ovan. Antagligen kommer trailern att bli mer underhållande än själva partiledardebatten.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om pldebatt, partiledardebatt, politik
#1 - Kenneth

jag tänker absolut inte slösa bort någon tid på det där :)

Svar: Nä.
Per-Anders

#2 - Mia

Jag kan tänka mig att titta på det, om det går att se från "utlandet".

Jag håller dock med dig om att debatterna blir mer och mer tråkiga, då sällan något nytt kommer fram.

Svar: Dne går säker att se på SVT Play.
Per-Anders