Jag har inga fördomar om Opel

 
I Opels TV-reklam är budskapet att vi ska utmana våra fördomar om Opel. Själv har jag inga fördomar mot Opel - jag vet att det är en trist och gubbig småbil som inte har det minsta coolhetsfaktor.
 
När jag var liten fanns det en ramsa som vi barn skanderade när vi lekte:
 
Köp en Opel, var belåten,
se på Sverige genom plåten.
 
Opel kommer att få svårt att jobba bort sin negativa stämpel. Frågan är om en reklamkampanj i tv är lösningen på den utmaningen.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om opel, blogg100, reklam, varumärke, sundsvall, timrå
#1 - BP

Har inte sett reklamen, men har definitivt fördomar mot Opel och Fiat för den delen också. Båda rostade ju ihjäl sig efter bara några månader. Men det var då det, men tyvärr sitter fördomen inne.

Körde en Opel Astra några gånger som hyrbil. Å då borde faktiskt mina fördomar bytts till positivt tänkande. Astran var suveränt att köra faktiskt!

Svar: Jag minns grannarna där jag bodde när jag var liten. De hade en Opel rekord av tidigt 60-tal. Opel var en ofta förekommande bil på den tiden.
Per-Anders

#2 - Mia

Vad säger du???? Trist och gubbig bil! Jag har kört Opel Vectra under många år... jag hade det inte trist och jag var definitivt inte gubbig... ;-)

Numer kör jag Golf... Vad säger du om den?

Svar: Himmel! Jag tar tillbaka allt. Opel är en toppenbil!
Per-Anders

#3 - Kenneth

ja inge fel på Opel, de flesta bilarna idag är väl ok är väl mera smaken som avgör för i övrigt skiljer det sig ju inte så mycket åt. :)

Svar: Kanske är det så.
Per-Anders

#4 - Znogge

Under min barndom och uppväxt körde mina föräldrar alltid Opel. De gick som klockor och höll hur bra som helst :-)

Som vuxen hade vi en militärgrön Opel Kadett i knappt ett år men sedan stod vi inte ut. Klädsel i galon... Däremot gick även den som en klocka.

Numera är det Toyota som gäller men nästa bil kan bli en Audi. Vi får se...

Svar: Själv kör jag Volvo.
Per-Anders

#5 - Lisa

OK, lite "småsnål" men vi hade Astra 10 år, enda vad vi behövde byta var torkarblad, kanonbil. Dottern har en Corsa och jag är alltid superimpad vad man kan packa in i den bilen efter ett IKEAbesök...
Har nu en BMW och det är betydligt dyrare...

Svar: Men av nåt skäl valde du i alla all en BMW.
Per-Anders

#6 - Lisa

Inte riktigt frivilligt, har med jobb att göra...

Svar: Ok.
Per-Anders