Politik och humor med Schyffert och Lindström

 
Var och kollade på föreställningen Ägd med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström i fredags. Gillar den skarpt. 
 
Schyfferts och Lindströms show är politisk. Den handlar om samhällsfrågor, om ekonomi och om marknaden - med andra ord om ämnen som vanligtvis kan tyckas tråkiga och torra. Men tempot under föreställningen är högt, de behåller publikens fokus hela tiden och det blir aldrig tråkigt. Under den knappt två timmar långa föreställningen skrattar jag så mycket att jag får omväxlande yrselkänningar, huvudvärk och... ja, känner bara lycka.
 
De sätter fingret på diverse tramsigheter som vi i de breda samhällslagren ägnar oss åt; allt från kapptävling i villaområdet om vem som har värsta grillen till patetiska Facebookuppdateringar. Frågan är: vad håller vi egentligen på med?
 
Deras devis är; marknadsekonomin funkar så länge alla tror på den. Men vad händer om någon börjar ifrågasätta att marknaden ensam ska få styra våra liv, vad vi gör, och vad vi köper?
 
Tänk om Schyffert och Lindström vore politiker. Vilka berikande debatter det skulle vara i Agenda. Jag menar, dessa två komiker anstränger sig för att förklara för oss vanliga människor, på ett pedagogiskt och humoristiskt sätt, hur samhället fungerar. Det gör inte politikerna som blir utfrågade i TV. De ägnar sig istället åt pajkastning och verbala tjuvnyp, för att visa sig duktiga inför respektive partiers funktionärer (samt alla wannabetyckare på Twitter).
 
Henrik Schyffert som statsminister och Fredrik Lindström som finansminister, det vore nånting det.
 
Bilden: Henrik Schyffert och Fredrik Lindström i Tonhallen i Sundsvall i fredags.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Henrik Schyffert, Fredrik Lindström, blogg100, ägd, politik, ekonomi
#1 - Znogge

Schyffert och Lindström är onekligen två säkra kort när det gäller denna genre! Härligt när man får skratta så :-)

Svar: Precis.
Per-Anders

#2 - kalebass

Härliga herrar! Önskar verkligen att folk kan ta till sig det underliggande budskapet, och inte bara skratta åt de lustiga poängerna.
Men, ett gott skratt behöver vi, givetvis!

Svar: När man både får tänka och skratt - det gillar jag.
Per-Anders