När lamporna släcks efter nyhetssändningen

 
Jag har funderat på en sak.
 
Det handlar om nyhetssändningar. Närmare bestämt i slutet av varje nyhetssändning. Alltså när nyhetspresentatörerna sagt "nu tackar vi för oss och önskar en fortsatt trevlig kväll" och kameran zoomar ut och slutvinjetten visas och signaturmelodin spelas - och man kan se hur hur presentatörerna (förutsatt att de är flera, vilket de oftast är) småpratar med varandra. I de allra flesta fall skrattar de och det framgår tydligt att de är på ett väldigt gott humör.
 
Det jag undrar är: vad pratar de egentligen om då?
 
Är det då de bekräftar varandras fantastiska insatser under sändningen med typ "Vilken otroligt snygg påa du gjorde där till inslaget om genmodifierade bakterier".
 
Eller pratar de om vad de ska göra efter jobbet. "Nu ska jag raka vägen hem, hälla upp en stor bamsegrogg och sedan gå och lägga mig" och får till svar av kollegan: "Nej vafan. Häng med ut på stan istället så går vi ut och tar en öl tillsammans".
 
Nån som har nån ytterligare teori vad dessa uppsluppna samtal kan handla om? 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Aktuellt, rapport, nyheter, politik, tv, blogg100
 
 
 
#1 - BP

Kan berätta att det är fejk! Det var BBC för länge sedan som "uppfann" det där med att låtsas prata och skratta efter avslutad sändning för det skulle se så fint och familjärt ut.
BBC slutade med det för länge sedan. Men vi ligger ju lite efter ..

Svar: Aha.
Per-Anders

#2 - Kenneth

har faktiskt aldrig funderat på det

Svar: Men jag har gjort det. Mycket.
Per-Anders