Jag har ett problem

 
Det var igår, måndag.
 
Varannan tisdag är det soptämning här på gatan. Då kommer sopbilen och tömmer alla soptunnor som vi villaägare lydigt ställt ut på gatan. Sopbilen brukar komma tidigt på morgonen så därför brukar vi ställa ut soptunnan redan kvällen innan. 
 
Så igår kväll vid ca 22-tiden sa jag till sambon: "nu tar jag och ställer ut suptunnan på gatan".
 
"Ok, ta med dig soppåsen i köket också så blir soptunnan full", sa sambon.
 
Sagt och gjort. Jag tog med mig soppåsen och gick ut.
 
I morse när jag skulle åka till jobbet stod vår soptunna kvar på gården. Jag hade alltså tagit med mig soppåsen ut, lagt den i soptunnan och sedan gått in igen. Jag missade helt enkelt att ställa ut den på gatan. 
 
Nu skulle jag jag vilja säga att det är fullt naturligt att glömma saker ibland. Bara för att man gör en sak så behöver det nödvändigtvis inte följas av en annan sak. Min hjärna gillar inte riktigt att tänka i de banorna. När jag gjort en sak, då är min hjärna inställd på att "allt är klart". Då finns det inte riktigt utrymme för nånting ytterligare som jag måste tänka på. 
 
Problemet just nu är bara vad vi ska göra av soporna de närmsta två veckorna.
 
Bilden: Okej, det är ingen soptunna. Det är en annan sorts tunna. Men det är en i alla fall tunna. Den här tunnan har vi som dekoration på gräsmattan. Bilden tagen i somras.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Blogg100, Timrå, Sundsvall, sopor
#1 - BP

Hahaha! Sorry att jag skrattar - ingen skadeglädje jag lovar, bara igenkännande;-)
Åsså skrev du så här: "nu tar jag och ställer ut suptunnan på gatan", just det SUPtunnan. Nu förstår jag ännu bättre.

PS. Köp en SUPtunna till eller ge en SUP till grannen. Då låer h*n er kanske använda sin SUPtunna. Tömmer dom bara varannan vecka? Skandal! Tackar för sopnedkast i så fall. HSB tömmer varje måndag morgon. Men du, det finns ju papperskorgar lite överallt ute på stan;-) DS.

Svar: Suptunnan. Råkade stava fel där. När jag läste vad du skrev tänkte jag först ändra till soptunnan. Men felstavningen var så kul att jag låter det vara kvar.
Per-Anders

#2 - Znogge

Vi har också valt tömning varannan vecka men jag tror att man kan beställa en extra tömning. Svindyrt i vår kommun men nöden har ingen lag...

Svar: Sophämtning varannan vecka funkar bra för oss. Förutsatt att soptunnan kommer ut på vägen förståss.
Per-Anders

#3 - KajsaLisa

Typiskt, sånt brukar jag också lyckas med.

Svar: Skönt att hör att jag inte är ensam.
Per-Anders

#4 - Mia

En del villaägare fixar så soptunnan har sin "ordinarie" plats vid gatan. Kanske något att fundera på, det löser i alla fall problemet med att ställa ut den i tid.... Å andra sidan kan man glömma lägga soporna i tunnan... ;-)

Svar: Jo, jag har funderat på det där. Antagligen praktiskt att ha den stående vid vägen hela tiden.
Per-Anders

#5 - Kenneth

ja du minnet har spökat med mig e flera år så börjar bli van :)

Svar: Jo, jag har börjat vänja mig jag också.
Per-Anders