Huvudvärk måste få ta sin tid

 
Tid.
 
Häromkvällen tittade jag på på TV, jag såg Morden i Sandhamn (TV4), en svensk deckare i skärgårdsmiljö där huvudkaraktären var en polis som ideligen tappade fokus på det han höll på med och som hamnade i en tramsig kärleksintring med en gammal barndomskamrat. Nästan tre timmar lång programtid - och en lika lång gäspning, tycker jag.
 
Och eftersom filmen sändes på TV4 var det reklamavbrott typ fyra gånger varje timme. När filmen var slut var hjärnans köpinstinkt helt inriktad på Always mensskydd, Peugeots senaste bilmodell, och barnrösten som sjunger "flygresor punkt SE".
 
I reklamavbrotten visades också ett klipp om Alvedon Novum, huvudvärkstabletten som verkar dubbelt så snabbt som vanlig Alvedon - på 15 istället för på 30 minuter.
 
Vi lever i effektivitetens tidevarv. Inte ens huvudvärk får ta för lång tid. Skulle vi råka få huvudvärk ska vi äta turbomedicin så att vi så snabbt som möjligt kommer på benen igen. Och kan fortsätta springa i ekorrhjulet. 
 
Visst, det är naturligtvis inte kul att ha ont i huvudet och det är klart att det är bra om huvudvärken går över snabbt. Men huvudvärk kan ju vara ett tecken på att man behöver typ dricka vatten och vila. Och då kanske man behöver minst 30 minuter så att kroppen kan varva ner och återhämta sig.
 
Sånt måste få ta sin tid.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om huvudvärk, hälsa, alvedon, timrå, sundsvall
#1 - Mia

Det finns anledning till varför jag aldrig tittar på TV4. Jag tillhör de tråkiga som endast tittar på TV1 eller TV2... inte så mycket på de kanalerna heller. Radion och musik finns.... eller tystnaden.. den är inte så dum den heller... ;-)

Svar: Jag ser inte så mycket på TV överhuvudtaget. Och när det sker blir det mest på SVT.
Per-Anders

#2 - BP

Jo, å då ska man undvika tv4! Mot den och andra reklamkanaler hjälper nog inte värktabletter.

Får ja rekommendera Morden i Morden i Midsomer i svt1. Garanterat inga reklamavbrott och lika garanterat ett perfekt sömnpiller;-)

Svar: Jag trodde Morden i Sandhamn skulle vara bättre än det var.
Per-Anders

#3 - Kenneth

ja huvudvärk kan bero på mycket o va jobbig o ha

Svar: Ja.
Per-Anders

#4 - Veiken

Denna sabla reklam hela tiden på vissa tv-kanaler. I alla spam jag får på mejlen, så vill dom hela tiden kränga viagra till mig. Tror inte det är aktuellt....

Svar: Håller med. Reklam är jobbigt.
Per-Anders