Hemma igen

 
Tillbaka i Norrland.
 
Semesterveckan i Kroatien har varit fantastisk. Vi har gjort allt det där man längtar efter att få göra när man är på solsemester. Badat, kollat in folklivet och ätit goda middagar på restauranger efter strandpromenaden. 
 
Vi har också gjort små utflykter, vilket jag återkommer till i senare blogginlägg. 
 
Men att vara på solsemester är som att äta glass varje dag i en vecka. De första dagarna smakar allt jättegott och upplevelsen känns lyxig. Men när strålande sol, 30 grader varmt och ständiga restaurangbesök till slut blir ett normaltillstånd infinner sig en sorts mättnadskänsla. I alla fall hos mig.
 
Att bada varje dag i en hel vecka känns faktiskt ganska enformigt och omständigt (om och om igen packa ner badkläder och handdukar och om och om igen smörja in sig med solkräm). Det myllrande folklivet med röster på en massa olika språk (vilket jag egentligen älskar) gör till slut att min hjärna blir överstimulerad och går ner i nåt sorts energisparläge. Intrycken blir helt enkelt för många.
 
Den intensiva värmen gör mig seg och jag börjar längta efter en svalkande svensk regnskur.
 
Så trots allt: borta bra men hemma bäst.
 
När vi klev av planet hemma i Sverige var det "bara" 23 grader och det kändes skönt. Inte för varmt och inte för kallt. Lagom på svenskt vis.
 
Bilden ovan: Crikvenicas skyline i kvällsljus. Ett härligt resmål jag gärna reser till igen. Bilden tog jag i onsdags från en pir vid strandpromenaden.
 
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om resor, semester, turism, kroatien, crikvenica
#1 - BP

Borta bra men hemma bäst är totalt överreklamerat tycker jag då. Åt andra sidan har vi inte haft 23 grader här på ett tag. Idag var det kring 16 grader... Två lagom svenska somrar hade vi i 08 ifjol och 2013, men i år - usch!

Just att äta ute och inte behöva laga mat, diska, städa plus ha sol är ju hela grejen. Å 30 grader är ju precis lagom...

Svar: Allting har sin tjusning, även regn - i vissa situationer.
Per-Anders

#2 - Micke

Jo..borta bra men hemma bäst...instämmer i det uttalandet även om jag gillar att besöka andra länder och njuta av olikheterna med mitt eget land.

Äta ute gör man ju på resande fot och på hotell...hör ju till.
Brukar fixa frukost..men thats it tror jag.

Välkommen hem till fosterlandet..länge leve konungen ;)

Svar: ...och statsministern!
Per-Anders

#3 - Ruth i Virginia

Ja, det blir trökut efter första veckan,
om man är på EN plats i stället för att
röra på sej och se nytt. Det är, för mej iaf,
vad semester är till för.

Svar: Så känner jag också. Jag vill se lite olika saker, inte bara ligga på samma badstrand hela tiden.
Per-Anders

#4 - Lisa

Alltid förr när jag rest omkring har jag också haft denna "mättnadskänsla" den blev större och större för varja år. Numera vandrar vi hela vår Semester och kommer tille nu plats varje kväll. Ibland med tält, ibland en fjällstuga och sällan men det händer ett hotell...

Svar: Låter härligt. Viktigast är att man gör det som känns rätt.
Per-Anders