Att förena nytta med nytta

 
Jag kan börja med att berätta att min blogg blivit utsatt för nåt sorts spam-angrepp. Ända sedan i morse har det dundrat in massor av märkliga kommentarer, skrivna på både engelska, franska och konstiga asiatiska tecken. Jag har raderat dem, och spam-markerat dem, och nu under kvällen har de nästan helt upphört. 
 
När man lämnar kommentarer brukar det ju dyka upp en "jag är inte en robot"-markering man ska fylla i, just för att undvika spam. Har den alltså inte funkat? Eller är det någon konstig filur nånstans i världen som suttit och manuellt skrivit alla de märkliga inläggen just på min blogg? 
 
Ovan en skärmdump på några av spam-inläggen. Någon annan som råkat ut för nåt liknande?
 
Så till kvällens nyttoinslag. 
 
En för mig okänd man knackade på dörren under kvällen och ville ha hjälp med sin bil. Han hade haft för hög fart på vägen utanför vårt hus och i kurvan några hundra meter bort körde han rakt fram. Det var helt enkelt för halt så han lyckades inte svänga. 
 
Bilen blev hängande uppe på den hårt packade snövallen så nu har jag tillbringat den senaste dryga timmen med att skotta bort alla snö under bilen. Sedan lyckades jag dra ut bilen med min bil, tillsammans med ett antal tillskyndande personer i grannskapet som sköt på. 
 
Nyttoeffekten blev ett rejält gympass för min del. Trots att det är 19 minusgrader ute är jag så där härligt svett som man blir efter att ha jobbat hårt. 
 
Nöjeseffekten uteblev dock.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Spam, blogg.se, snö, kyla, träning, gympass
#1 - Kenneth

Man kan gå för bi den där robot grejen man behöver inte ens bocka i den

Svar: Ok. Det förklarar en del.
Per-Anders

#2 - Mia

Bra jobbat! Bilføraren var sækert jættenøjd och glad før din hjælp. Det får du rækna som din nøjeseffekt. ;-)

Svar: Alldeles rätt. Jag får glädjas över min goda gärning.
Per-Anders

#3 - Micke

Har inte märkt nåt underligt här..ska ta o kolla runt lite.
Tackar för info.

Ha de bäst.

Svar: Fast jag kan meddela att spamkommentarerna helt har upphört nu.
Per-Anders

#4 - Oliver

Olika bloggsystem har olika sätt att stoppa spam. I mitt system har jag ett tillägg som heter Akismet. Det plockar automatiskt bort all spam och har hittills funkat utomordentligt.

Svar: Det verkar finnas något system här också eftersom sametinget har upphört nu.
Per-Anders

#5 - kalebass

Jag har blivit förskonad från spam o skräppost, så långt, tack o lov. När någon okänd knackar på dörren sent på kvällen gäller det nog att se upp. Det kan hända otrevliga saker...(bra med hjälpsamma grannar).

Svar: Jo, det känns lite konstigt när någon knackar på efter 21,00. Det är ju så mycket elände nu för tiden.
Per-Anders

#6 - KajsaLisa

Mittenbilden var extra kul, tänk på att du kan återanvända granen ifall du häller lim över och tömmer dammsugarpåsen över den eftersom det är där det mesta av den ligger just nu.

Svar: Nja, grenarna inklusive barren har jag eldat upp.
Per-Anders